Geïnspireerd door design mondkapjes

Wereldwijd gaan we het gevecht aan tegen covid-19. Maar wat kan je doen om jezelf en anderen te beschermen? Natuurlijk 1,5 meter afstand bewaren, je handen vaker wassen dan normaal en op drukke plekken of waar je niet voldoende afstand kunt nemen, kun je een mondkapje dragen.

Toen het verplicht werd om mondkapjes in het openbaar vervoer te dragen gingen mensen massaal inkopen doen en kochten ze de eerste de beste mondkapjes die ze tegenkwamen. Maar ook werd er zelf druk geknutseld om mondkapjes te maken. Maar is dit wel een goed idee om gehaast mondkapjes in te slaan?

Professionele of hippe mondkapjes
Als je kiest voor professionele mondkapjes zul je merken dat je hier een stuk beter door kunt ademenen dan goedkope of zelfgemaakte mondmaskers. Daarnaast beschikken professionele mondkapjes over een certificaat dat aantoont dat ze zijn gekeurd. Daarnaast is de kwaliteit van de stof van de professionele mondkapjes een stuk beter en voelt aangenamer dan die van goedkope en niet gecertificeerde mondkapjes.

Welke type mondkapjes passen bij mij?
Professionele mondkapjes zijn verkrijgbaar in diverse soorten. Je kunt kiezen tussen wegwerp mondkapjes en herbruikbare mondkapjes. Herbruikbare mondkapjes kun je kopen in diverse kleuren, patroontjes en vormen. Kies je voor wegwerp mondkapjes, controleer dan of deze beschikken over een certificaat en of ze medisch zijn of niet medisch. Goede mondkapjes zorgen ervoor dat virusdeeltjes zich niet via de mond en neus kunnen verspreiden.

Belangrijk om op te letten bij het gebruiken van een mondkapje is: zorg ervoor dat het mondkapje goed aansluit op je gezicht, zodat er niet te veel lucht via je mond of neus naar buiten glipt.

Na het dragen van een mondkapje
Als je een mondkapje draagt, is het belangrijk dat je deze bij het opzetten en afdoen alleen vastpakt bij de elastiekjes. Kies je voor een wegwerp mondmasker? Gooi het mondkapje na gebruik gelijk in de afvalbak. Heb je een wasbaar mondkapje gekocht? Zorg er dan voor dat je het kapje elke keer na gebruik wast. Was na elke keer dat je je mondkapje op en af zet je handen met water en zeep en/of desinfecteer je handen met professionele handdesinfectie.

Ga je op vakantie, een dagje weg of ga je reizen met het openbaar vervoer? Zorg er dan altijd voor dat je genoeg mondkapjes bij je hebt!

Tags:
Vorige artikel Volgende artikel