Een frisse wind door je werkruimte: het belang van ventilatie voor thuiswerkenden

Een frisse wind door je werkruimte: het belang van ventilatie voor thuiswerkenden

Een frisse neus halen: hoe vaak doe je dat nog tegenwoordig? Na Corona is thuiswerken het nieuwe normaal geworden en dat heeft heel veel voordelen. Thuiswerken is echt top, toch? Lekker flexibel en je hebt de vrijheid om te werken wanneer het jou uitkomt en je het meest productief bent. Maar tijdens het thuiswerken is het ook heel erg belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt. En misschien nog wel belangrijker is dat je een goede werkomgeving hebt waar je echt in volle focus kunt werken. Een goede werkomgeving heeft frisse lucht nodig en om frisse lucht in huis te halen heb je ventilatie nodig.

Een productieve werkomgeving

werken-kantoor-man

Er zijn eindeloze onderzoeken die bewijzen hoe belangrijk frisse lucht is voor een fijne werkomgeving. Je kunt niet echt gefocust werken als er geen frisse lucht in je werkruimte binnenkomt. En die frisse lucht kun je krijgen door een raam open te zetten, maar dat is natuurlijk niet per se ideaal. Zeker niet tijdens de Nederlandse winters, die vaak iets langer duren dan gepland. Om ervoor te zorgen dat je niet hoeft te bevriezen voor wat frisse lucht, zijn er heel veel slimme ventilatiesystemen die je kunnen voorzien van frisse lucht en je ook nog eens warm houden.

Mechanische ventilatie

De eerste optie voor heerlijke frisse lucht is de mechanische ventilatie bij ventilatieshop.com. Bij dit ventilatiesysteem wordt de vervuilde lucht van binnen afgevoerd via ventilatoren en luchtbuizen. Vervolgens haalt dit systeem frisse lucht van buiten naar binnen, zodat jij weer heerlijke frisse lucht in je thuiskantoor krijgt. Hier hoef je geen enkel raam of geen enkele deur voor open te zetten. Perfect voor de winters in Nederland dus. Zo kun je lekker knus werken, maar wel onder het genot van wat frisse lucht. Klinkt goed, toch?

De slimme WTW-unit

Een WTW-unit: misschien heb je er wel al eens van gehoord of misschien nog helemaal niet. Een WTW-unit is een warmteterugwinning unit. Dit ventilatiesysteem is echt super slim en handig. De WTW-unit voert de warme en vervuilde lucht van binnen af, maar behoudt de warmte hiervan. Deze warmte wordt vervolgens weer gebruikt om de frisse buitenlucht al wat op te warmen. Zo krijg je frisse lucht binnen, zonder dat je kou hoeft te lijden. Dat is toch ideaal! Perfect voor als je wel frisse lucht wil, maar ook een echte koukleum bent.

Vorige artikel Volgende artikel