feiten-over-bakfietsen

3 Feiten over Bakfietsen

Een elektrische bakfiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De naam bakfiets zegt het al: een fiets met drie wielen en een grote bak aan de voorkant. Het is ideaal om meerdere kinderen mee te vervoeren en dan ook nog eens boodschappen te halen. In dit artikel lees je 3 feiten over bakfietsen. Benieuwd geworden? Lees dan even verder!

Gezonde fietser

Naast dat bestuurders van de elektrische bakfiets een betere BMI hebben zijn er nog veel meer redenen waarom het gebruik van een elektrische fiets een positieve invloed heeft op je leven. Het draagt namelijk bij aan een lagere bloeddruk en vermindert het stresshormoon. Doordat het stresshormoon verlaagd wordt, wordt de functie van je hart verbeterd. Minder stress is ook beter voor je lichaam en geest. Ook zorgt de dagelijkse beweging op de elektrische fiets voor spieropbouw en conditie. En niet is conditie opbouwen alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. En wist je dat je door fietsen beter en dieper slaapt?

Meer spullen kwijt en stevig op de weg

bakfiets-man-kinderen

Een bakfiets is handig als je meer dan twee kinderen hebt. Zo kun je meer kinderen in de bak kwijt en kun je ook nog spullen in de bak kwijt. Daarnaast heeft de bakfiets een enorm stevig frame en ligt daardoor erg stevig op de weg. Hierdoor kun je goed door drukke straten met veel verschillende bochten fietsen. Het is dus super handig als je spullen of kinderen wilt vervoeren en de auto wilt laten staan.

Allerlei soorten

Zodra je een bakfiets wilt aanschaffen en er onderzoek naar doet kom je er al gauw achter dat er heel veel verschillende soorten en maten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bak die vast zit of een inklapbare bak. Ook is het verstandig voordat je de fiets aanschaft je deze even voor een testritje meeneemt. Voel goed of de fiets goed bij je lichaam past. Is de bak te zwaar of juist te licht? Deze factoren zijn erg belangrijk voor het aanschaffen van de fiets. Ook is het verstandig om meer te leren over hoe veel kilometer per uur de fiets kan en om hoeveel uur de accu moet worden opgeladen. En als laatste wil je weten of de bakfiets comfortabel fietst en of er gordels voor de kinderen in de bak zitten. In ieder geval is een bakfiets met mega gezellig en handig!

Vorige artikel Volgende artikel