EYEspired: 2 jaar

EYEspired is nu ruim 700 dagen oud en elke dag verschijnen er nieuwe artikelen. Tot op heden heb ik maar 2 dagen verzaakt. Voor de rest zorg ik ervoor dat er elke dag iets nieuws verschijnt. In de afgelopen 2 jaar heb ik verschillende dingen geleerd. Een daarvan is dat je het langer volhoudt als je jezelf gedrag aanleert. Vanaf het begin heb ik mezelf een doel gesteld en dat is om minimaal elke dag 1 post te plaatsen. Als ik verschillende onderzoekers mag geloven dan heb je zo’n 28 dagen nodig om jezelf nieuw gedrag aan te leren. Als je dat eenmaal gehaald heb, dan kun je het daarna makkelijker volhouden. Daarom zit ik vaak in de ochtend voordat mijn dag begint of anders in de late uurtjes te typen. Ongestoord, want mijn telefoon staat op stil en mijn email is gesloten, net als Facebook.

Probeer nieuwe dingen uit
Ik ben geen schrijver, dat werd mij al pijnlijk duidelijk op de basisschool toen de lerares mij toesprak dat mijn Nederlands extra aandacht nodig had. Maar plaatjes kijken, dat die ik bijzonder graag en veel, dat is dan ook de basis van EYEspired. Na verloopt van tijd ben ik nieuwe dingen uit gaan proberen, eerst met een aantal interviews. Zo interviewde ik onder andere Floris Wubben, Fred en Guus, FAKE, Yuri Suzuki en Rob Stole van Autobahn. En later met de serie 9 X inspiratie, waar creatieven 9 verschillende inspiratiebronnen delen. Ik heb met name zitten genieten van de selecties van Evelien Jaspers, Jantine Zandbergen, Wendy van Santen, Ellen Vesters en Nick Liefhebber.

Als je het hebt over het uitproberen van nieuwe dingen. Als je mij 5 jaar terug vertelt had dat ik op een gegeven moment bij de perspreview van de overzichtstentoonstelling van Marcel Wanders in het Stedelijk zou zijn dan had ik je raar aangekeken. Maar stapje voor stapje veranderen er dingen en sta je open voor iets nieuws. Just try stuff!

Last but not least, schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief. Zodat je niets hoeft te missen!

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *