x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

 

EYEspiration: Yuri Suzuki

EYEspiration is een serie interviews met creatieven waarmee ik in gesprek ga over inspiratie, en hun werk. Deze week heb ik zitten Skypen met Yuri Suzuki, sound designer uit Londen. Vergeet je niet in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief, zodat je alle interviews in je postvakje ontvangt.

“Toen ik begon, na mijn afstuderen aan de Royal College of Art, kwam alles natuurlijk op mijn pad. Van mijn eerste exposities, waar ik slechts een maand voor had, tot mijn vrienden die mij verder op weg hebben geholpen. Door werk te delen, wat ze online vonden, dat erg op dat van mij leek. Daardoor kwam Teenage Engineering op mijn pad. En nu ben ik aan de slag met het design museum in London. Omdat er in Japan weinig spannends aan de gang was, ben ik naar Londen gekomen om te studeren en een weg te vinden naar een creatiever bestaan.

In 2009 ben ik gevraagd om workshops te geven aan de Royal College of Art, en twee universiteiten in Japan. En twee jaar later geef ik ook in Stockholm en in Oslo lezingen. Doordat ik zo dichtbij de studenten sta, krijg ik ook weer nieuwe inspiratie van hun. Zo blijf ik fris, en blijf ik zoeken naar nieuwe ervaringen zodat ik mensen kan laten begrijpen wat er om hun heen gebeurd. In deze ervaringen staat vooral geluid centraal, zoals bij de 6 Rubens Tubes Visualizer.

Graag wil ik het de komende tijd wat rustiger aan doen, aangezien ik de laatste tijd veel gewerkt hebt. Van mijn vrije werk, de lezingen tot de Sound Taxi. Als het gaat om werk voor opdrachtgevers ben ik vrij strict naar studenten toe, doe het niet gratis. Want je steekt er veel energie in, voor je eigen projecten is het logisch. Maar voor anderen, waardeer je tijd!

Zelf ben ik nu op zoek naar assistenten. Zodat ik projecten op grotere schaal kan doen, voor mezelf als in opdracht. Eerst ga ik nadenken hoe ik dit het handigste kan doen. Net als dat ik meer focus kan gebruiken in wat ik doe. Dus daar zoek ik ook nog duidelijk een richting in. Daarom is het slim om het wat rustiger aan te doen, in plaats van 3 maanden continue te reizen. Van de lessen die ik voorbereid tot productie management voor verschillende projecten.

Ik heb goede herinneringen aan Nederland met de Tweet Art Fair in Utrecht bij Casco. En ik zou graag weer terug komen om een project te doen.

[ninja-popup ID=9145]Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup], en mis geen enkel interview! Lees ook de andere interviews in mijn serie EYEspiration. Met onder andere Rob Stolte van Autobahn en street artist Fake uit Amsterdam.

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter