EYEspiration met Wout Arets

EYEspiration is een serie interviews met creatieven waarmee ik in gesprek ga over inspiratie, en hun werk. Anderhalve week terug hoorde ik voor het eerst van jouw initiatief, The Pop Up Agency, op Hyper Island. Om straks in 15 weken voor 15 klanten in 15 landen aan de slag te gaan, dat klinkt voor mij als een droom!

“Ook nu tijdens mijn studie doe ik er weer verschillende dingen naast. Waaronder: The Pop Up Agency! Waarmee ik mijzelf, de vijf medestudenten met wie ik dit doe, en de industrie uitdaag om drie maanden lang voor 15 verschillende klanten, 48 uur lang aan een briefing te werken. Steden als New York, San Franciso, Hong Kong, Amsterdam, Shanghai, Berlijn, staan op ons verlanglijstje. Wel hebben we een focus op startups, omdat we denken dat we daar meer vrijheid krijgen. Zodat we ook meer waarde kunnen toevoegen.

Wanneer we de tour gaan doen krijg ik inspiratie uit verschillende landen en bedrijven, onder andere door de verschillen tussen culturen. Daarom wordt het vanaf maart volgend jaar bijzonder prikkelend om tussen al deze steden te reizen en voor verschillende klanten aan de slag te gaan. Bij klanten wil ik graag aan de slag gaan met nieuwe technieken die ontwikkeld zijn door startups, zodat ik van dichtbij kan zien hoe ik het kan toepassen. Ik vind inspiratie in alle blogs die ik volg en in mijn Twitter feed.

Zesjes met een start-up!

Tijdens de laatste twee jaar van mijn studie kreeg ik het idee dat de universiteit alleen niet genoeg uitdaging zou bieden voor mij. Het opstarten van mijn band een aantal jaar geleden gaf me vertrouwen om de boer op te gaan. Ik begon mijn start-up en werkte naast mijn studie als freelancer. Ik begon me meer te profileren, gaf lezingen en genereerde door de ervaringen met mijn start-up een netwerk, portfolio en ontzettend veel ervaring. Mijn cijfers op de universiteit waren voornamelijk zesjes maar dit vond ik het meer dan waard!

In de toekomst zie ik mezelf een beetje als The Flying Dutchman. Ik hoop dat mensen met mij willen samenwerken omdat ze denken dat ik de geschikte persoon ben om hun ‘brandje’ te blussen. Verder wil ik graag iets met het onderwijs gaan doen. Misschien als freelance docent en dan vooral gericht op het inspireren van scholieren en studenten om meer te doen dan alleen hun studie. Naar mijn mening verandert de arbeidsmarkt ontzettend snel, maar gaan de hogescholen en univeristeiten niet snel genoeg in deze ontwikkeling mee. Ik ben afgestudeerd en wat kan ik nu? Wat wil ik, wat zijn mijn waarden en dromen en hoe kan ik deze waarmaken? Dit zijn dingen die ik zeker op Hyper heb geleerd en die ik mee wil nemen als ik iets met studenten ga doen

Ik ben een dromer, dus mij moet je af en toe met beide benen weer op de grond zetten. Dat krijg ik nu ook van de rest van The Pop Up Agency te horen. Een van mijn dromen is trouwens afgelopen zomer uitgekomen, toen ik plotseling gevraagd werd om jury voor jong talent te zijn tijdens de SpinAwards. Met al dat dromen, en alle leuke dingen is het wel een uitdaging om te zorgen dat ik blijf focussen op de belangrijkste dingen!

Grote namen waar ik van droom om mee samen te werken zijn Nike en Lego maar ik popel ook om aan de slag te gaan met Nederlandse bedrijven als het kledingmerk Gsus of de start-up Sit & Heat. Allemaal bedrijven die constant met innovatie bezig zijn. Iets waar ik erg naar streef bij mezelf en de dingen die ik doe, vernieuwing is zo belangrijk!

Ben je, of ken je een creatief die graag zijn inspiratie wilt delen? Neem gerust contact met mij op! [ninja-popup ID=9145]Ja, ik schrijf mij in voor de wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup], want ik wil geen interview missen!

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *