x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

 

EYEspiration: Thijs van der Hoorn

Nonotak Studio

Sinds vorig jaar ben ik in de weer met interviews rondom inspiratie en het werk van creatieven. En heb ik onder andere zitten kletsen met Guido Ooms, Nonotak Studio, Geoffry van Vugt van St. Art Gallery, en Studio RAAR. Alleen heb ik mezelf overgeslagen, dus daarom nu een schaamteloos vraaggesprek met mezelf. Hoe gek dat eigenlijk ook werkt en klinkt.

Wat doe je, hoe en waarom?
Verschillende dingen, maar elke dag schrijf ik over dingen die mij prikkelen op EYEspired. Daarnaast heb ik een aantal jaar terug bijzonder veel hartjes in Utrecht op verkeersstoplichten voor fietsers geplakt. En nu studeer ik eCommerce Business in Stockholm waar ik verschillende klanten uit de brand help met hun webwinkel. Maar over 1,5 week verruil ik Stockholm voor Berlijn. Aangezien ik aan de slag ga bij Stylemarks. Een startup die zich richt op vintage design.

Hartjesstoplicht in Utrecht

Wat hoop je met jouw werk te bereiken?
Eigenlijk hoop ik, dat ik je na jouw bezoek aan EYEspired, heb kunnen prikkelen, of kunnen verwonderen. Of je nu kijkt naar illustraties, kunst, fotografie of video’s.

Volgende week bestaat EYEspired trouwens 1 jaar! Nooit gedacht dat het zo snel uit zou groeien tot wat het nu is. Met het aantal artikelen die ik geschreven heb, 800+ en 2.500+ afbeeldingen, tot het aantal lezers dat steeds komt neuzen voor een stukje inspiratie. En dat allemaal omdat ik het in mijn hoofd heb gehaald om dagelijks plaatjes en video’s te delen. Eigenlijk zie ik deze website als mijn ‘volwassen’ versie van een stripboek. Want als kind heb ik die verslonden, van Suske en Wiske tot aan Jan, Jans en de kinderen.

Binnenkort kun je trouwens een echte EYEspired webshop verwachten, maar ook creatieve vacatures! Aangezien ik vaak toffe producten tegenkom, wil ik er nu ook voor zorgen dat je ze zelf in huis kunt halen. In plaats van smachtend naar je beeldscherm te kijken.

Tekenlamp van DOIY

Wat is onmisbaar als je aan het werk bent?
Mijn laptop, want zonder mijn laptop, geen artikelen. Afgelopen zomer raakte ik mijn oplader kwijt in Oslo. Toen heb ik noodgedwongen zitten werken op een laptop van een Rus, waarvan de instellingen op Russisch stonden. Dit kan ik je niet aanraden! Dankzij algemeen gevoel voor interactie ontwerp, en dezelfde sneltoetsen is het mij gelukt om te blijven schrijven.

Wat prikkelt jou? Waar haal je inspiratie vandaan?
Mensen, hoe iemand op mij reageert en hoe iedereen weer anders handelt. Dat blijft mij fascineren. En zolang ik mij kan blijven verbazen over wat er allemaal op onze knusse aardbol gebeurd. Weet ik dat ik geprikkeld blijf. Zo kwam ik een tijd terug een hondje op straat tegen, natuurlijk met baasje, helemaal ingepakt. Alsof het beestje dood zou vriezen. Op dat soort momenten zit ik grinnikend op mijn fiets, mijzelf af te vragen waarom je zoiets zou doen?

Welke tools gebruik je om inspiratie vast te leggen?
De camera van mijn mobiele telefoon en ik maak aantekeningen in mijn lederen notitieboekje. Als ik die bij de hand heb.

Strijp Eindhoven - Piet Hein Eek

Wat staat boven aan jouw lijstje van wat je ooit nog eens wilt doen?
Wat ik graag wil is om straks mijn interviews uit te gaan werken tot een klein televisie programma. Zo kan ik meer de diepte in en echt de creatief laten zien aan de kijker. Zo ontstaat er voor mijn gevoel ook meer verdieping. Want nu is het tekst met afbeeldingen. In plaats van een programma van bijvoorbeeld 15 minuten waar je voor gaat zitten. En stiekem kijk ik dan naar 7 Ditches, waar je goede interviews kunt vinden met ondernemers en professionals. Een voorbeeld daarvan is dit interview met Piet-Hein Eek. Dus daar wil ik heel erg graag naartoe!

Verder?
Wat ik meer wil gaan doen is om jong en aanstormend talent in de spotlight te zetten op EYEspired. Van kunstacademie studenten die net begonnen zijn, tot designers die net klaar zijn, maar ook de autodidacten die op eigen houtje werken verwachten.

EYEspiration is een serie interviews met creatieven waarmee ik in gesprek ga over inspiratie, en hun werk. [ninja-popup ID=9145]Ja, ik schrijf mij in voor de wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup], want ik wil geen interview missen!

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available