ergonomie-voor-thuiswerkers

Ergonomie voor Thuiswerkers: zo haal je het Beste uit je Werkdag

We zijn inmiddels behoorlijk gewend geraakt aan al dat thuiswerken, maar dat wil niet zeggen dat dit ook voor jou goed werkt. Vind je het moeilijk om productief te blijven? Of eindig je de dag met vervelende nek-, schouder- of rugklachten? Dan komt dat waarschijnlijk doordat je werkplek nog niet helemaal ergonomisch is. Als je jezelf hierin herkent, dan ben je aan het juiste adres! Wij helpen je graag met een paar handige tips.

Ergonomisch werken kan ook thuis!

ergonomie-voor-thuiswerkers-zitten

Zit jij altijd rechtop? En kunnen je voeten nog steeds goed de grond raken? Dan doe je het nog niet zo slecht. Denk je nu bij jezelf “o nee, dat heb ik niet”? Dan heb je een grote kans op nek-, rug- of uitputtingsklachten. Als het aankomt op productief werken en ontspanning, is ergonomie key! Richt je werkplek daarom daarop in met de producten van ergowerken. Geloof ons, het is de uitgave echt waard!

Schep orde en geen chaos

Je kent de term “een opgeruimd huis betekent een rustig hoofd” vast wel en dat is niet zo gek, want het is echt zo! Een ontspannen werkdag begint bij een opgeruimde ruimte. Dus liever niet aan de rommelige keukentafel of kleine zolder zitten. Werk het liefst in een ruimte die voor jou fijn aanvoelt en je tegelijkertijd inspireert. Ook is het essentieel om te investeren in – het liefst ergonomische, natuurlijk – accessoires, zoals een mechanisch toetsenbord.

Werk in het daglicht

Daglicht speelt een belangrijke rol in hoe productief je bent. Een goed verlichte ruimte kan echt een groot verschil maken, misschien heb je dit zelf ook wel opgemerkt? Het is zelfs bewezen dat natuurlijk licht prettiger voor je ogen is en je je daardoor energieker voelt. En vergeet ook niet om af en toe gewoon even naar buiten te kijken.

We snappen dat we niet allemaal het geluk hebben om veel natuurlijk licht binnen te laten. Gelukkig kom je met kunstmatige verlichting ook heel ver. Kies dan het liefst voor witte lampen die de gehele plek goed verlichten.

Werk en privé

Werk en privé gescheiden houden terwijl je thuiswerkt, is lastig. Toch willen we dat je dit wel probeert. Dus ben je klaar met al je taken? Probeer dan om je spullen elke dag netjes op te bergen. Als je een aparte ruimte hebt om in te werken, is dat natuurlijk nog beter.

Wij wensen je veel succes met deze tips!

Vorige artikel Volgende artikel