Eigenschappen van een Tweeling (Sterrenbeeld)

Eigenschappen van een Tweeling (Sterrenbeeld)

Tweeling: 21 Mei – 20 Juni

Heb je het ooit zo druk gehad dat je wilde dat je jezelf kon klonen om alles gedaan te krijgen? Dat is de Tweelingen-ervaring in een notendop. Dit luchtteken, dat toepasselijk wordt gesymboliseerd door de hemelse tweeling, was in zoveel bezigheden geïnteresseerd dat het zichzelf moest verdubbelen. Vanwege de intrinsieke dualiteit van de Tweelingen, worden ze vaak ten onrechte voorgesteld als tweeslachtig. In werkelijkheid heeft Tweelingen echter zelden een verborgen agenda. De Tweelingen zijn speels en intellectueel nieuwsgierig en jongleren voortdurend met verschillende passies, hobby’s, carrières en vriendengroepen. Ze zijn de sociale vlinders van de dierenriem: snel van begrip zijnde, een tweeling kan met iedereen over alles praten. Je vindt ze bruisend van energie op happy hours, etentjes en dansvloeren.

Het Tweelingen-seizoen begint op 21 mei, een dag die de hitte en elektriciteit van de zomer inluidt. Tweelingen zijn dan ook uitstekend in het begeleiden van verandering en transformatie. Deze nieuwsgierige tweeling is een geweldige pionier en gebruikt zijn energie om innovatieve, creatieve projecten te leiden. Als onverschrokken denker is een tweeling altijd bereid om iets nieuws te proberen. Maar nadat ze hun vooruitstrevende visie met de wereld hebben gedeeld, kun je deze tweeling het beste terug laten gaan naar hun ideeën: Deze hyperactieve luchttekens hebben een korte aandachtsspanne en zijn het meest tevreden als ze vloeiend van het ene idee naar het andere kunnen gaan.

Zowel Tweelingen als Maagd worden geregeerd door Mercurius, de boodschapperplaneet van communicatie. Ondanks het feit dat ze een planeetheerser delen, zijn deze twee tekens echter tegengesteld in hun benadering: een tweeling drukt emoties extern uit, terwijl Maagd deze intern verwerkt. Bij een tweeling draait alles om output, dus een tweeling kletst graag en spreekt vaak met zijn handen (toevallig het lichaamsdeel dat met Tweelingen wordt geassocieerd). Communicatie is voor hen van het grootste belang en ze hebben behoefte aan vloeiende stromen van overdracht.

Ze houden bijna net zoveel van sms’en en twitteren als van in real life praten. In feite is de uitdrukking vaak nog belangrijker voor leergierige Tweelingen dan wat er daadwerkelijk wordt gezegd – en ze moeten niet vergeten om attent te zijn met hun woorden. Een andere ongelooflijke Tweelingen-kwaliteit is dat deze natuurlijke kameleons zich snel kunnen herstellen van zelfs de meest beschamende momenten. Tweelingen bewegen te snel om zich zorgen te maken over gênante misstappen: Ze gaan gewoon verder.

Vorige artikel Volgende artikel