Is een e-sigaret schadelijk?

Een e-sigaret, of elektrische sigaret, is op veel punten vergelijkbaar met een reguliere sigaret, maar toch gaat het om een heel ander product. De vergelijkbaarheid met een gewone sigaret zorgt ervoor dat veel mensen met behulp van de e-sigaret kunnen stoppen met het roken van gewone sigaretten, terwijl de verschillen er vooral voor zorgen dat anderen geen last hebben van de rook. Het gebruik van een elektrische sigaret levert dan ook voordelen op. Maar is een e-sigaret nu schadelijk, of niet?

In hoeverre is een e-sigaret schadelijk?
Dit is geheel afhankelijk van het soort e-sigaret dat wordt gebruikt. Het is zo dat er elektrische sigaretten zijn die volledig werken op waterdamp. Deze zijn totaal niet schadelijk. Het roken van elektrische sigaretten is ook mogelijk met een e-sigaret waar wel nog nicotine in verwerkt is. Deze zijn ook niet schadelijk voor de longen, maar ze houden de verslaving aan de werkzame stof in sigaretten natuurlijk wel in stand. Mensen die verslaafd zijn aan roken, zijn eigenlijk op twee manieren verslaafd. Het gaat om de geestelijke en de lichamelijke verslaving. De geestelijke verslaving is de gewoonte en de lichamelijke verslaving zit in de nicotine.

Wat zijn de voordelen?
De grootste voordelen van de elektrische sigaret zijn wel dat deze overal gerookt mogen worden, dat deze niet schadelijk zijn voor de longen en dat anderen ook niet meeroken van schadelijke stoffen. De elektrische sigaret verspreidt geen nare geur en hoeft ook niet met vuur aangestoken te worden. De sigaret wordt niet heet, waardoor het mogelijk is om zo nu en dan eens een trekje te nemen en de e-sigaret vervolgens weer in een broekzak te stoppen. Hierdoor kan de elektrische sigaret natuurlijk ook gemakkelijk overal mee naartoe genomen worden. De elektrische sigaret is beschikbaar in meerdere soorten, kleuren en maten, van diverse merken.

Vorige artikel Volgende artikel