Dune van Studio Roosegaarde

Dune van Daan Roosegaarde

De eerste versie van Dune 4.0 van de Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde dateert alweer uit 2006. Ondertussen heeft deze interactieve installatie op vele verschillende plekken gestaan, van Sydney, Beijing, tot aan Toronto en Jakarta. In ook steeds wisselende opstellingen, zowel binnen als buiten. Maar nu is dit interactieve landschap van licht, dat reageert op beweging en aanraking te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Naar mate ik langer bij de installatie stond voelde ik mij ook veiliger en meer op mijn gemak. En tegelijkertijd raakte ik ook geïntrigeerd door het ontwerp, en hoe die interactie nu tot stand komt. Want de software die de ledjes aanstuurt reageert wisselend op mijn bewegingen. Soms reageert het licht snel, en is de complete ruimte verlicht. Terwijl ik anders vrijwel in het donker sta, met rustig oplichtende lampjes, die met mij meebewegen. De versie die je nu kunt zien in Stedelijk is de grootste die Daan ooit aan het publiek gepresenteerd heeft. En is te zien tot en met 8 september. Bekijk meer interactieve installaties.


[ninja-popup ID=9145]Schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup]. Zodat je altijd het beste en meest inspirerende van EYEspired ontvangt.

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *