Doris, architect van de toekomst

Droom jij er al tijden van om je huis te verbouwen? Misschien een kleine aanbouw, of een complete renovatie? Dan ben je vast al tegen de bijkomende kosten aangelopen. Verbouwingen zijn duur en het inhuren van een externe architect is daarbij helaas geen uitzondering. Hoe pak je dit aan?

Gelukkig kan je tegenwoordig gebruik maken van de diensten van Doris. Doris is een online architectenbureau dat gevestigd is in Utrecht. Middels een paar simpele stappen kan je hier een aanvraag indienen, waarbij je kunt kiezen uit drie verschillende pakketen: Verbouwing, aanbouw of nieuwbouwprojecten. Hierdoor heb je van tevoren een overzichtelijk en transparant overzicht van de kosten die je hiervoor maakt.

Doris biedt drie verschillende pakketten:

1: Interne verbouwing

Als je een deel van je woning wilt verbouwen, bijvoorbeeld de zolder, slaapkamer of keuken moet je er goed over nadenken hoe je dit aan wilt pakken. Een toegankelijke architectenbureau als Doris kan hier goed bij helpen.

Bij Doris kan je online een ontwerp aanvragen, voor de ruimte waaraan je graag iets zou willen veranderen. Wij sturen je hierop een bericht om dit te bevestigen en te overleggen welke gegevens wij nog meer van je nodig hebben. Hierna gaan wij aan de slag om twee optie op maat te verzorgen. In een hierop volgend telefonisch overleg bespreken we de door ons geleverde opties, waarna wij een ontwerp helemaal aanpassen aan jouw wensen.

Voor het interne verbouwingen pakket bieden wij een betaalbare optie. Wij hanteren een vaste prijs van 299 euro, waarvoor onze klanten een op maat gemaakt ontwerp ontvangen. Hiermee kunt je naar de aannemer en heeft je een goed en duidelijk beeld van hoe de uiteindelijke verbouwing eruit komt te zien.

2: Externe verbouwing

Ook voor een externe verbouwing ben je bij Doris aan het goede adres. Naast de kleinere verbouwingen, helpt Doris ook bij de conceptualisatie van externe verbouwingen. Of het nu gaat om een nieuwe aanbouw, carport, garage, erker of opbouw. Bij Doris kan je online een ontwerp aanvragen voor de externe verbouwing die je voor ogen hebt. De eerste stap is het doen van een online aanvraag, welke wij per e-mail zullen beantwoorden. Mocht het nodig zijn, dan zullen wij je daarna nog vragen om de ontbrekende gegevens aan te vullen.

Als alles binnen is, gaan de architecten van Doris aan de slag om binnen twee dagen, twee passende opties op te kunnen leveren. Hierop volgt een telefonisch overleg, om de opties door te nemen en, uiteindelijk een ontwerp helemaal uit te werken. Uiteindelijk ontvang je een op maat gemaakt 3D ontwerp waarmee je zo naar de aannemer kunt gaan.

Voor een externe verbouwing aan uw huis, kunt u heel eenvoudig gebruikmaken van deze betaalbare service. De prijs voor een ontwerp voor een externe verbouwing staat vast op 399 euro. Voor deze prijs stuurt Doris een op maat gemaakt 3D ontwerp toe. Hiermee behaal je het perfecte eindresultaat.

3: Nieuwbouw

Gaan jouw woonwensen nog een stapje verder, en wil jij zelf je eigen huis (laten) bouwen? Dan biedt optie drie van Doris nog meer mogelijkheden. Hierbij kan je, in samenwerken met de architecten van Doris, een ontwerp opstellen voor je eigen huis.

Nadat je bij Doris een ontwerp hebt aangevraagd, neemt een van de architecten contact met je op. Dit om nog even goed duidelijk te krijgen wat precies je wensen zijn, maar ook om alle documentatie compleet en duidelijk te krijgen. Als de aanvraag aan beide kanten akkoord is, gaat de architect aan de slag en ontvang je binnen twee dagen twee opties.

Via een telefonisch overleg overleggen we deze opties met je, waarna een definitief ontwerp wordt gekozen. Aan de hand van het eerdere overleg maken wij een analyse van het kavel en een volume studie. Als je hiermee akkoord gaat stuurt Doris ook nog een schematische plattegrond en 3D-visualisatie.

Dit pakket is geschikt voor mensen die hun eigen droomhuis willen realiseren. Met dit pakket kan je, met behulp van een professionele architect, de perfecte nieuwbouwwoning ontwerpen. Dit pakket heeft een vaste oprijs van 699 euro, waarvoor je een kavel analyse, volume studie, materiaal voorstel, 3D visualisatie ontvangt en indicatie van de totale bouwsom ontvangt.

Door online te werken kan Doris goedkoop blijven, een stuk goedkoper dan een traditionele architect. De diensten van Doris zijn hierdoor voor iedereen toegankelijk en op maat te bestellen. Je doorloopt hierbij altijd de vier stappen die er als volgt uitzien:

  • Kies een budget en lever online de bestanden, zoals foto’s van het pand of inspiratiebeelden van wat je voor ogen hebt aan.
  • De architect neemt contact op voor een telefonisch consult.
  • De architect gaat aan de slag met uw wensen en levert twee mogelijke opties aan voor uw verbouwing.
  • Hierop volgt wederom een telefonisch consult om met u te overleggen, waaruit een definitief ontwerp voortkomt.

Op deze manier weet je als klant altijd waar je aan toe bent, en kom je niet voor verassingen te staan. benieuwd naar eerdere projecten van Doris? Kijk dan gewoon even bij ons op de website.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel