Muzikale wapens

In Mexico maakte Pedro Reyes eerder al eens schoppen van afgeschreven geweren. Deze keer gaat hij weer een stapje verder nadat overheidsfunctionarissen weer een nieuwe lading wapens in beslag hadden genomen. Hij besloot om deze instrumenten van haat om te zetten in letterlijke instrumenten. Met behulp van een compleet team was hij in staat om met programma’s als Ableton Live, MIDI, en Max MSP deze wapens zelf te laten spelen.


In Mexico City kreeg hij hulp van muzikanten en van de handige en vooral technische jongens van Cocolab. Waardoor de wapens van drugskartels nu gewoon een zelf dirigerend orkest zijn geworden.


“Ik geloof dat het doel van de kunst is om te komen tot manieren om de meest negatieve instincten om te zetter naar creatieve instincten. Ik wil dat mijn werk nuttig is en kan bijdragen tot sociale en psychologische veranderingen.” aldus Reyes.


[ninja-popup ID=9145]Schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup]. Want je wilt het beste en meest inspirerende van EYEspired toch niet missen?

Tags: , , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *