De Fabrikeur

De Fabrikeur

De Fabrikeur is gespecialiseerd in industriële meubelstukken, vintage woonaccessoires en wonderlijke combinaties. Laat je verrassen en inspireren door de selectie van ondernemer Geert van Hoesel. Hij runt deze eenmanszaak die bestaat uit een webshop en een werkplaats in ‘s-Gravenmoer.

Wat De Fabrikeur voor mij bijzonder maakt zijn de producten die hij zelf vervaardigt in zijn werkplaats. Oude machineonderdelen, bouwmaterialen of halffabricaten; hij geeft er zijn eigen draai aan en creëert op deze manier originele en unieke meubelstukken en woonaccessoires. Zo maakt hij van oeroude stansplaten een salontafel, van machineonderstellen een eettafel en de gekste onderdelen worden verwerkt in nieuwe lampen.

Om authentieke producten te vinden, worden allerlei verschillende markten, bouwplaatsen en winkels afgestruind in binnen- en buitenland. Geert koopt zijn materialen het liefst in eigen land, omdat deze producten voor veel mensen herkenbaar zijn en cultuurhistorische waarden hebben. Ook reist hij regelmatig naar onder andere België en Frankrijk om de mooiste industriële stukken en vintage accessoires te bemachtigen.

Al zo’n tien jaar zoekt Geert naar de allermooiste accessoires en meubelen. Toen het huis te klein werd voor de verzamelde woonspullen realiseerde Geert zich dat hij graag van zijn hobby zijn werk wilde maken.

Met hart en ziel geniet hij van het vervaardigen van iets nieuws uit oude materialen. Het ultieme recyclen. ‘Weggooien kan altijd nog. Vroeger werd alles zo degelijk en met flair gemaakt dat het zonde is om er niets meer mee te doen. En tegenwoordig is oud en industrieel ook nog eens heel hip’, aldus Van Hoesel.

In de webshop vind je een overzicht van het aanbod met bijbehorende tekst en foto’s. Wil je meer weten? Bel of mail hem voor een afspraak. Je bent namelijk van harte welkom in zijn atelier in het Brabantse ‘s-Gravenmoer om zelf te komen kijken, ruiken en voelen.

De Fabrikeur
De Fabrikeur

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *