De charme van oude stijlelementen in huis

Vandaag de dag leven we in een tijd waarin technologie steeds meer de overhand krijgt. Huizen worden van de allernieuwste snufjes voorzien. Denk aan slimme sloten die automatisch opengaan, elektrisch aan te sturen gordijnen en kokend water direct uit de kraan. Allemaal hele aardige toevoegingen aan het dagelijkse leven natuurlijk. Echter is er ook wat te zeggen voor het tegenovergestelde.

Haal bijvoorbeeld eens een typisch jaren ’30 huis voor je. Deze hadden over het algemeen een zeer warm, traditioneel karakter. Denk aan veel houten meubels, originele deurklinken en prachtige schilderijen aan de muur. Deze inrichting gaf een bepaalde charme mee aan de woning. Het stond symbool voor de tijd waarin men toen leefde. De technologie was toen een stuk minder ver als dat deze vandaag de dag is. Het was een simpelere tijd, eentje waar veel mensen nog altijd af en toe naar snakken.

Oude stijlelementen in je eigen huis brengen
Het leuke is dat het ook vandaag de dag nog mogelijk is om het gevoel van die oude, traditionele woningen toch een beetje terug te brengen. Hier beleven mensen veel plezier aan. En wel om de volgende redenen:

  • Terug in de tijd: Wanneer je iedere dag weer oudere stijlelementen tegenkomt in jouw woning, ga je toch een beetje terug in de tijd. Het zorgt voor een bepaald nostalgisch gevoel. Zeker wanneer je voor oude stijlelementen kiest die je in principe meerdere keren per dag gebruikt. Een mooi voorbeeld daarvan is een deurklink. Met de deurklinken van De Oude Deurklink kom je meerdere keren per dag in contact met een traditioneel design van een gedeelte van je woning. Voor veel mensen al genoeg om iedere dag weer een glimlach op het gezicht te toveren.
  • Past bij overige inrichting: Vaak wordt gedacht dat zulke oude stijlelementen niet bij de moderne inrichting passen. Dat je dus je hele inrichting overhoop moet gooien om zulke oude stijlelementen in te passen. Echter blijkt in de praktijk niets minder waar. Zo is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk om zwart schakelmateriaal te installeren. Dit gaat heel goed samen met bepaalde vormen van inrichting die meer van deze tijd zijn. Kenmerkend voor het schakelmateriaal zijn de ronde vormen, dat er veel opbouw werd toegepast en dat het materiaal bakeliet is in de kleur zwart.
  • Goed betaalbaar: Als laatste punt is het helemaal niet zo duur om oude stijlelementen in je huis op te nemen. Dit is een punt waar veel mensen vaak tegenaan hikken. Echter is dit dus nergens voor nodig. Met enkele zeer gerichte aankopen ben je helemaal niet zoveel geld kwijt. Bovendien is dat meer dan genoeg om toch die charme in je woning aan te brengen. Er hoeven geen zakken met geld over de balk gesmeten te worden om dit voor elkaar te krijgen. In de basis is het voor iedereen mogelijk om het traditionele karakter van een woning uit de jaren ’30 of eerder deels in een woning van nu terug te laten komen.

Ben je zelf altijd al fan geweest van oude stijlelementen van woningen van vroeger? Dan is dit wellicht het moment om ze eindelijk bij jou thuis terug te laten keren!

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel