Dit is wat je moet zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week kun je nog tot en met zondag 30 oktober een bezoek brengen aan meer dan 100 locaties in Eindhoven om daar de producten, concepten en experimenten van meer dan 2.500 deelnemers te bewonderen. Daarom loont het om van te voren keuzes te maken in het bomvolle programma. Want na 2 lange dagen heb ik lang nog niet alles gezien.

Op de tiende verdieping van het Veemgebouw word ik gegrepen door Reflecting HOLON. Het werk van Martens & Visser wekt de illusies dat je kijkt naar luchtbellen die ronddraaien en variëren van formaat. Maar als je langer en beter kijkt dan zie je, terwijl ze langzamer ronddraaien. Dat je kijkt naar lange repen plastic die zijn voorzien van een speciale coating.

ddw16-2

Sectie C
Dit terrein ligt niet echt op de route, maar is zeer zeker de moeite waard. Als je het voormalige fabrieksterrein in Tongelre oploopt dan kun je jezelf meteen vergapen aan het werk van Nacho Carbonell, de fraaie selectie van Crioll Studio en de indrukwekkende Tube Lamp Clock van Lambert Kamps. Op het terrein loop je tussen de vuurkorven van atelier naar atelier en als je het zat bent dan is er genoeg keuze aan horeca.

ddw16-3

Maarten Baas Makes Time
Ontwerper Maarten Baas stelt in samenwerking met het jubilerende Dutch Design Week een interdisciplinaire expositie samen rondom het thema tijd. ‘MAARTEN BAAS MAKES TIME’, in het VDMA-gebouw, is een bijzondere samenwerking met verschillende Nederlandse ontwerpers en onder meer chef-kok Sergio Herman te zien. Je spot er een verzameling van zijn belangrijkste werken, maar ook samenwerkingsverbanden en een tijdelijk restaurant.

En als je nog niet bent uitgekeken, breng dan een bezoek aan de Design Academy, Piet Hein Eek of de Hallenweg. Ik wens je alvast veel kijkplezier!

Tags: , , , ,
Vorige artikel Volgende artikel