De Cryptomarkt Groeit als Kool, en dit is Waarom dat Goed Nieuws is

De Cryptomarkt Groeit als Kool, en dit is Waarom dat Goed Nieuws is

De cryptomarkt blijft maar groeien. Vanaf de start van de Bitcoin tot nu, was het een grote achtbaan: de waarde van bijvoorbeeld de Bitcoin verbrak records, maar stortte ook weer in. Nu is het een volwassen markt, een markt die respect verdient van investeerders en professionele beleggers. En dat is goed nieuws, om meerdere redenen.

Eindelijk acceptatie van de munten

Doordat crypto eindelijk wordt gezien als een volwassen munt, wordt het op steeds meer plekken geaccepteerd. Fanaten wisten allang dat het een bruikbare en waardevolle valuta is, maar in het dagelijks leven betalen met crypto, bleef toch nog wat uit. Tegenwoordig zijn er heel wat aanbieders van diensten en winkeliers die crypto als een goed betaalmiddel zien.

Ook op het gebied van beleggingen zien steeds meer mensen de waarde van crypto. Ze zien het als een manier om hun koopkracht en vermogen op peil te houden. Zoals bij elke belegging kun je ook je geld kwijtraken, maar er zijn genoeg Nederlanders die de vruchten plukken van het beleggen in crypto.

Blijven innoveren

Als de cryptomarkt groeit, betekent dit dat het een belangrijke aanjager kan zijn voor innovatie. Bedrijven en ontwikkelaars zien de waarde van de digitale munten en worden aangemoedigd om nieuwe toepassingen te bouwen. Vaak zijn deze toepassingen gebouwd op de blockchain en op het idee achter cryptocurrency.

Zonder innovatie staat alles stil. Het idee van een decentrale organisatie, waarin transacties door alle gebruikers worden geverifieerd, is vaak aantrekkelijker dan het idee dat een overheid overal vergunningen voor moet geven. Aan de hand van ethereum staking kunnen eigenaren van cryptovaluta het netwerk veiliger maken. Ze laten hun tokens dan in de digitale portemonnee staan, om ze te gebruiken voor verificatie van transacties op het netwerk. In ruil daarvoor ontvangen ze rewards, die ze weer kunnen omzetten naar echt geld.

Crypto kan eerlijker zijn dan het traditionele systeem

Het traditionele geldsysteem is oneerlijk. De verschillen tussen arm en rijk zijn groot. Cryptocurrencies kunnen ervoor zorgen dat mensen die anders geen toegang tot financiële diensten zouden hebben, dat nu wel hebben. Een groeiende cryptomarkt zorgt voor meer inclusie, want er is geen tussenkomst van traditionele instellingen.

Bovendien kijkt crypto niet naar waar je woont, waar je bent opgegroeid, en je stand in de maatschappij. Crypto is van iedereen, en dat is een belangrijke steunpilaar van de cryptomarkt.

Met crypto kun je spreekwoordelijk een kwartje worden, als je als dubbeltje begint. Een interessante gedachtegang, die steeds meer mensen ondersteunen.

Vorige artikel Volgende artikel