Aanrader: de indrukwekkende wandtapijten van Craigie Horsfield in het Centraal Museum

Het werk van Craige Horsfield was mij eerder al een keer opgevallen. En als je deze geweldige tentoonstelling in het Centraal Museum bezoekt dan ervaar je de aantrekkingskracht van zijn werk. De Britse hedendaagse kunstenaar werkt op een slimme wijze met enorme wandkleden. Waardoor heftige onderwerpen, zoals de aanslagen op de Twintowers in New York haast iets teders over zich heen krijgen. De beelden blijven overweldigend maar je krijgt snel de ruimte voor je eigen associaties. Als je door de tentoonstelling heenloopt dan is het niet voor niets dat zijn licht-en-donkerspel je doet denken aan dat van de Caravaggisten.

Vergeet vooral niet tijdens je bezoek aan de tentoonstelling om de video te bekijken waarin je Edwin Jacobs passievol hoort vertellen over het werk van Horsfield. Want jaren later, na zijn eerste kennismaking met zijn werk moest en zou er iets mee gebeuren. En dat is met de 30 portretten van Utrechters en deze tentoonstelling dan ook bijzonder goed geslaagd.

In de laatste zaal van deze tentoonstelling zie je de laatste van de in totaal vijf wandtapijten. Met daarop deze twee indrukwekkende neushoorns die je vredig aan kijken.

Je kunt deze tentoonstelling nog bezoeken tot en met 5 februari 2017 in het Centraal Museum.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel