De wereld van papier: CODA Paper Art 2019

Elke twee jaar vind je in het CODA Museum papierkunst en design. Tijdens deze editie van CODA Paper Art 2019 is er werk te zien van 39 kunstenaars en ontwerpers, afkomstig van vijf continenten. Je kunt er recent maar ook ouder werk zien van papier en karton. Verschillende kunstenaars en ontwerpers maakten zelfs speciale installaties voor deze tentoonstelling.

Als je binnenkomt dan heb je rechts een hoekje waar je meerdere geweldige animaties kunt zien. Een daarvan is van Iulia Voitova waarin een fanatieke schoonspringster te zien is, die uiteindelijk opgelapt moet worden door een masseur. Terwijl je verderop de kinetische sculpturen van Kunrad kunt ervaren. Zijn papieren Kraakwerken zijn computergestuurd en het bestuderen waard.

coda-paper-art-tentoonstelling-2

Misschien heb je al beelden gezien van Kensuke Koike, hij maakt toffe werken van ansichtkaarten. Waarbij hij met een schaar of een scalpel specifieke elementen er uit weet te halen om zo nieuwe beelden te maken.

De diversiteit van alle werken maakt het tot een aanrader en zeker het bezoeken waard. Ook omdat je maar zelden papierkunst kunt zien in musea, en zeker al niet zo veel! Je kunt tot en met 27 oktober deze tentoonstelling bezoeken bij het CODA in Apeldoorn.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel