Chuck Taylor All Star II: 98 jaar na de eerste iconische Chucks

Na bijna een eeuw is het zo ver, de iconische Converse ‘Chuck Taylor’ All Star krijgt er een nieuw broertje bij met een subtiele look. Met de hulp van Nike is er gezorgd voor meer draagcomfort. Naast een andere zool, zorgt het geperforeerde suède ervoor dat de schoen beter ademt. Verder is de canvas buitenkant dikker en steviger. Aan de buitenkant zie je dan ook niet zo heel veel verandering.

chuck-taylor-all-star-22

Voor de lancering van deze nieuwe schoen vroeg Converse verschillende visuele kunstenaars van over de hele wereld om digitale meesterwerken te maken. Bekijk hieronder het werk van Campbell Swift, Sophie Roach en dbdbking.

chuck-taylor-all-star-2-7

Sophie Roach ontdekte haar passie voor compulsief tekenen tijdens colleges aan de universiteit. Sindsdien heeft ze zichzelf verder ontwikkeld als autodidact in Austin.

chuck-taylor-all-star-2-8

Nadat Francis Lam aka dbdb king zijn master behaalde in Media Arts and Sciences aan het MIT Media Lab verhuisde hij naar Shanghai waar hij werkt als Interactive Creative Director. Zijn nieuwe media kunst en installaties zijn wereldwijd tentoongesteld en bekroond.

chuck-taylor-all-star-2-9

Voor de creatievelingen die er klaar voor zijn en meer willen, de Chuck Taylor All Star II is te verkrijgen in vier verschillende kleuren bij Patta, Pro en Front Runner.

Tags:
Vorige artikel Volgende artikel