bureaustoelen-beste-keuze-soort-werk

Bureaustoelen: Wat is de Beste Keuze bij Jouw Soort Werk?

Winkelen en kennis opdoen over verschillende soorten bureaustoelen is misschien niet de meest opwindende taak op je to-do lijstje, maar het is desalniettemin essentieel. Gemiddeld brengt een zakelijke werknemer dagelijks 8 uur door op zijn of haar bureaustoel. Als jij daar ook bij hoort, zit je waarschijnlijk meer op je stoel dan op je bed!

De bureaustoel is een cruciaal meubelstuk voor ondernemers; je moet ervoor zorgen dat hij comfortabel is en je lichaam ondersteunt op de manier die het nodig heeft. Het is essentieel dat je twee keer nadenkt over je aankoop voordat je erin investeert. Daarom hebben we dit artikel gemaakt om je te helpen de perfecte en toch unieke bureaustoel te vinden. We behandelen de verschillende soorten bureaustoelen, waar je op moet letten bij het aanschaffen en hoe je de ideale bureaustoel kiest.

1. Grote stoelen

grote-bureau-stoel

Dit is extra een onderverdeling in zitmeubelen, maar toch is het gerechtvaardigd om hier te vermelden. Alle soorten bureaustoelen die tegenwoordig worden gemaakt, zijn verkrijgbaar in een grote en lange variant. Deze stoelen worden gekenmerkt door letterlijk groter te zijn. Hun verschillende andere eigenschappen worden aangegeven door een bepaald soort stoel.

2. Kleine stoelen

Net als grote stoelen is dit veel meer een subklasse voor zitplaatsen, en net als grote stoelen zijn alle soorten computerstoelen die tegenwoordig op de markt zijn verkrijgbaar in een petite variant, die kleiner en lichter is en ook gemaakt is van dunnere producten, geoptimaliseerd voor fysiek kleinere mensen. Net als bij grote stoelen worden ook hun andere functies bepaald door het soort stoel.

3. Ergonomische Stoelen

Naarmate de dag langer werd en steeds meer mensen meer tijd gingen besteden aan zitten, drong het besef door dat er stoelen nodig waren met extra ondersteuning. Uiteindelijk is dit de aanleiding geweest voor de ergonomische activiteit, waarbij bureaustoelen werden gemaakt met veel betere lendensteunen, waardoor een betere algemene houding werd gecultiveerd.

Als je meerdere uren per dag achter je computer zit, dan heb je een stoel met ergonomische ondersteuning nodig. Je zult er meer voor moeten betalen, maar het extra geld zal je zeker dokters- en chiropractorkosten besparen.

4. Bal stoel

Voor mensen die op zoek zijn naar een actievere zitervaring, stimuleren bureaustoelen de betrokkenheid van je kernspieren tijdens het werken, zodat je in de loop van de dag een work-out krijgt.

Dit bevordert een betere houding en balans, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor de gezondheidsbewuste werknemer. Het kan ook zijn dat je na een paar uur een branderig gevoel krijgt, maar wie weet – misschien vind je dat wel leuk.

5. Ergonomische knielstoelen

Deze stoelen worden niet veel gebruikt in de meeste kantoren, maar ze bieden wel een aantal aantrekkelijke voordelen. Als je last hebt van chronische nek- en rugpijn, zijn deze stoelen een uitstekende keuze. Helaas zijn ze niet zo comfortabel, wat betekent dat ze vermoeiend kunnen zijn als je uren achter elkaar in je stoel moet zitten. Voor werk dat niet langer dan vier uur aan een stuk duurt, zijn ze echter een prima oplossing.

6. Stoelen voor korte taken

Dit zijn betaalbare, redelijk comfortabele stoelen met een beperkte set kenmerken. Ze zijn uitstekend voor korte zitperiodes (1-3 uur per keer), maar meer dan dat, en ook het ontbreken van houdingsondersteunende functies zullen ze zeker steeds onaangenamer maken.

7. Bezoekersstoelen

Met zijn soepele maar stevige plan biedt de bezoekersstoel hulp en troost aan je bezoekers en klanten. Hoewel de bureaustoel over het algemeen niet mobiel, flexibel en verstelbaar is, kan hij comfortabel plaats bieden aan bezoekers en gasten. Hij is van hout of kunststof en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze stoelen kunnen zelfs op maat worden gemaakt volgens de keuze van het bedrijf.

Vorige artikel Volgende artikel