Buhtiq31

Dutch Design webshop: Buhtiq31

Design label en webwinkel buhtiq31 lanceerde de eerste collectie afgelopen zaterdag tijdens de Dutch Design Week. In de collectie vind je nieuw werk van de Nederlandse ontwerpers: Maarten Baptist (Lucky Love Chair), Studio Drift (Nola Light), Van Eijk & Van der Lubbe (Clad table, buffet and cabinet) die allemaal werken met het thema huid.

De producten vind je uitsluitend in de webwinkel, en zo nu en dan zullen ze te zien zijn tijdens een pop-up store. Rebecca Wijsbeek, een van de drie initiatiefnemers wil met buhtiq31 high-end design toegankelijk en betaalbaar maken. De naam is goed gekozen en verwijst naar de boetiekjes, terwijl 31 natuurlijk onze landcode is.

Ik ben helemaal weg van de stoel, die trouwens heerlijk zit. De designer Maarten Baptist werkt graag samen met ambachtslieden voor de uitvoering van zijn ontwerpen. Daarbij moedigt hij ze graag aan om de mogelijkheden van het produceren zo ver en zo goed mogelijk op te rekken. En dat is gelukt bij de uitvoering van de Lucky Love Chair.

De zitting is gemaakt in een van de beste fabrieken van Duitsland en de productie is milieuvriendelijk. Veel verder kunnen de platen voor deze stoel niet omgebogen worden omdat ze anders breken. Hoewel de stoel fragiel oogt is hij ongelooflijk sterk ondanks het dunne en gelaagde hout.

Buhtiq31
Buhtiq31
buhtiq31-design-webwinkel-4
SAMSUNG CSC

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *