7x Budgetproof ideeën om je Eetkamer te Transformeren

7x Budgetproof ideeën om je Eetkamer te Transformeren

Je huis upgraden kan lastig zijn met een krap budget, maar het is belangrijk om een ruimte te creëren waar je graag bent, vooral als het om je eetkamer gaat! Als je je eetkamer wilt verbouwen maar je geld houdt je tegen, geen zorgen! We hebben een heleboel tips en trucs die budgetvriendelijk en gemakkelijk te realiseren zijn voor een frisse nieuwe look in je eetkamer. Lees verder voor meer informatie en maak je huis helemaal af om gasten te ontvangen of ontspannen avonden met je gezin rond de tafel door te brengen.

1. Kijk naar je verlichting

verlichting-woonkamer

Niets transformeert een ruimte zoals goede verlichting. Hanglampen boven de eettafel brengen moeiteloze glamour in de ruimte, terwijl wandlampen een vleugje luxe brengen. Tafellampen zijn natuurlijk onmisbaar in huis en perfect voor zowel functie als stijl. Als je een nog goedkopere oplossing wilt, kun je de lampen en lampenkappen van je bestaande verlichting vervangen voor een eenvoudige opknapbeurt.

2. Planten toevoegen

Wisten jullie dat kamerplanten de lucht in je huis helpen zuiveren en helpen bij de algehele geestelijke gezondheid? Nu we meer thuis werken is het belangrijk om planten in huis te hebben. Planten die weinig onderhoud vergen, zoals slangenplanten, zijn geweldig als je geen groene vingers hebt, omdat ze weinig water en zonlicht nodig hebben. Behalve dat planten goed zijn voor onze gezondheid, zijn ze ook visueel aantrekkelijk. Nepplanten zijn ook een geweldige optie om leven toe te voegen aan je eetkamer.

3. Bestaande decoratie hergebruiken

Decoreren met wat je al hebt is misschien wel de meest kosteneffectieve manier om je eetkamer een make-over te geven. Als je niet tevreden bent met hoe de ruimte eruitziet, probeer dan je meubels anders in te delen door de eettafel te draaien, de eetkamerstoelen te verwisselen of de buffetkast te verplaatsen. Speel met de indeling totdat je een opstelling hebt gevonden waar je tevreden mee bent. Je kunt altijd weer terugschakelen als dat nodig is! Verwissel ook de eetkamerinrichting waarvan je vindt dat die in strijd is met het algemene thema van de kamer, of kies voor de ‘less is more’ mantra voor een minimalistische esthetiek.

4. Alleen de eetkamerstoelen vervangen

eetkamer-stoelen

Je kunt je ruimte oppimpen door een paar eetkamerstoelen om te ruilen. In plaats van een fortuin te betalen om een hele nieuwe set stoelen te kopen, koop je er een paar. Door simpelweg de twee stoelen te verwisselen, kun je een enorme impact creëren zonder een ton uit te geven. Dit is ook een grote woontrend, dus aarzel niet om twee nieuwe eetkamerstoelen toe te voegen om je ruimte een nieuwe look te geven. Voor een groot aanbod stoelen kun je terecht bij robuustetafels.nl.

5. Kleur Coördinatie

Een samenhangend kleurenschema in je interieur is een eenvoudige maar effectieve manier om je huis een subtiele upgrade te geven. Als je niet zeker weet op welke kleur je je moet richten, richt je aandacht dan op je muren en het behang van je eetkamer. Ga uit van de tinten die al in je ruimte aanwezig zijn en probeer te decoreren met complementaire kleuren. Dieprode muren passen bijvoorbeeld goed bij gouden meubels en accessoires, terwijl groentinten goed passen bij lichte houttinten. Deze budget make-over van je eetkamer kan betekenen dat je gewoon je kussens of zachte meubilair vervangt door andere die je in huis hebt staan en die beter passen bij je vastgestelde kleurenschema. Snel, eenvoudig en kosteloos!

6. Maak een galeriemuur

Je hoeft je niet alleen te richten op meubels als je op zoek bent naar budget eetkamer ideeën. Richt je aandacht in plaats daarvan op de muur. Als je een overvloed aan ongebruikte kunstwerken hebt rondslingeren, probeer dan je eetkamer budgetvriendelijk te transformeren door een galeriemuur te maken! Je kunstcollectie in een prachtige opstelling op de muren van je eetkamer is een fantastische manier om een centraal punt in je interieur te creëren. Hang stukken van hetzelfde formaat in een symmetrisch raster voor een uniforme look of pas lijsten en formaten op elkaar aan voor een eclectisch gevoel.

7. Investeer in een opvallend meubelstuk

Onze ideeën voor een budget eetkamer inrichten helpen je zeker om geld te besparen. Door te bezuinigen op andere onderdelen van je eetkamer make-over, kun je meer investeren in kwalitatief goed meubilair dat een leven lang meegaat en een echt statement maakt in je huis. Hoewel grote meubelstukken zoals eettafels en comfortabele eetkamerstoelen een dure aangelegenheid kunnen zijn, kun je door meer te investeren in een kwaliteitsmeubel dat lang meegaat op de lange termijn, geld besparen.

Vorige artikel Volgende artikel