Boek: Street art today

In het boek Street Art Today vind je een goed overzicht van de meest invloedrijke street artists van dit moment. Het boek is dan ook een feest van herkenning met veel bekend werk van namen die je vast en zeker al een keer op EYEspired voorbij hebt zien komen. Denk aan: Joe Iurato, Isaac Cordal, Biancoshock, Levalet, Pejac, Spy, Ernest Zacharevic, Tristan Eaton, ROA, Etam Cru, Seth Globepainter, 1010 en Ella & Pitr.

De hoofdstukken zijn slim ingedeeld op stijl zodat de diverse selectie goed gegroepeerd is. Vooral de street artists die vallen onder Urban Interventionism komen zo sterk uit de verf. De inleiding van de hoofdstukken zorgen voor een verdere achtergrond en de nodige diepgang, waar er in de interviews met uiteenlopende vragen juist weer voor diversiteit wordt gezorgd. Ik heb zelf vooral zitten grinniken om het interview met Ella & Pitr.

Street Art Today bevat ook nieuwe ontdekkingen zoals de sterke kleuren en duidelijke signatuur van Inti. In het werk van Borondo zie je al snel de link terug naar zijn vader die religieuze schilderijen restaureerde. Zelf maakt hij meer figuratieve portretten, na geëxperimenteerd te hebben met graffiti en traditionele schilderstechnieken. Maar ook Fintan Magee die zich laat inspireren door Margrite.

Persoonlijk vind ik het jammer dat Space Invader, JR en Banksy erin staan. Zij hebben een vermelding in dit boek allang niet meer nodig terwijl andere minder bekende street artists hier veel aan kunnen hebben.

Street art today is te verkrijgen bij Bol.com.

boek-street-art-today-2
boek-street-art-today-3
boek-street-art-today-4

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel