Boek: Meesterlijke missers van Erik Kessels

Toen ik jaren terug de documentaire, “De kijk van Kesses”, van Simone de Vries over Erik Kessels (1966), medeoprichter en creatief directeur van het reclamebureau KesselsKramer zag, raakte ik in de ban van zijn blik. Op een vergelijkbare manier vertelt hij in dit boek over mislukkingen. Want er zijn genoeg briljante foutjes gemaakt. De pacemaker is er daar 1 van omdat professor Wilson Greatbatch de verkeerde weerstand gebruikte voor het apparaatje. En zo wil Kessels vooral verhalen, citaten en voorbeelden aanhalen dat er meer van dit soort voorvallen zijn dan je denkt. Want ga eens totaal onderuit en maakt iets unieks.

 boek-meesterlijke-missers-erik-kessels-2

Verderop haalt hij kunstenares Heike Bollig aan die misvormde alledaagse voorwerpen verzamelt. Haar collectie bestaat namelijk uit fabricagefouten, zoals dit potje hierboven. Want deze onvolmaaktheden maakt ze alleen maar prikkelender en zo ontstaan er excentrieke exemplaren. Als we af en toe onze kwaliteitscontrole uitschakelen.

boek-meesterlijke-missers-erik-kessels-3 boek-meesterlijke-missers-erik-kessels-4

Want aan het einde van de dag zijn de meeste mensen bang om fouten te maken. En Kessels weet dit vermakelijk en speels over te brengen in zijn boek Meesterlijk missers. Naast afwisselende foto’s, voorbeelden en citaten lees je vooral over zijn kijk. Want het maken van fouten en het nemen van risico’s zorgt er juist voor dat je opvalt, het vergroot je creativiteit en het resulteert in succes. Als je maar vaak genoeg op je snuffert gaat.

Maak fouten. Elke dag.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel