4 bijzondere Berlijnse creatieve plekken en projecten

Wie van street-art houdt, mag deze plek in Berlijn zeker niet missen. Bij nummer 39 op de Rosenthaler Straße, zit een vanaf de straat gezien onopvallend steegje. Zodra je naar binnen loopt zie je muren vol staan met vele muurschilderingen en stencils in grote en kleine formaten. Hoe vaak je er ook komt, er zijn altijd nieuwe dingen te ontdekken en het werk vernieuwt ook regelmatig. Naast de volgeplakte muren zitten er enkele barretjes waar je wat kan drinken en zitten er enkele musea en een bioscoopje. Verder vindt je in het steegje een winkel plus galerie, waar het voor de street-art liefhebber een ware kwelling is om zonder aankopen naar buiten te lopen.

Check ook de 100% Berlijn Reisgids. En vergeet niet om deze 7 toffe Airbnb appartementen te bekijken in Kreuzberg en Neukoln.

bijzondere-berlijnse-creatieve-plekken-2

Spreepark
Het spreepark is een verlaten pretpark in Oost Berlijn die door de verwaarlozing en begroeiing vooral spookachtig aandoet. In 2001 heeft het park zijn deuren moeten sluiten en intussen is het voor fotograven en andere nieuwsgierige een geliefde plek om bijzondere plaatjes te schieten. Het park is privé bezit dus officieel is het verboden het park te betreden, maar dit onthoudt de echte avonturiers er niet van om toch over het hek te klimmen en rond te dwalen in het park.

bijzondere-berlijnse-creatieve-plekken-4

Berlin On Couch
Een redelijk nieuw project met een mooie boodschap: it’s in the name, een rood bankstel dat Berlijn rondgaat. Relax and enjoy. De jongens die dit initiatief hebben genomen willen mensen laten genieten van de omgeving en de mensen. Veel mooier kunnen we het niet maken dan hoe ze het zelf beschrijven: “Show them how to enjoy Berlin as like they were sitting on their couch at home watching a movie about Berlin, with the highest definition of television they could ever imagine.”

bijzondere-berlijnse-creatieve-plekken-3

Doe een ‘Firsty’
‘Kill the Alltag’, oftewel verbreek de sleur. Dit project is niet direct iets voor het oog maar wel heel inspirerend. Op Firsty.net vind je een hele lijst met ‘eerste keren’ van dingen die je ooit in je leven zou moeten doen. Uiteraard kan je kan er zelf ook dingen aan toevoegen. Zodra je een van de activiteiten voltooid hebt kan je dat ook weer aan je profiel toevoegen. Het is vooralsnog in het Duits maar wij Nederlanders kunnen daar toch wel redelijk mee uit te voeten. Probeer deze bijvoorbeeld eens uit: teken een smilie op een post it en stop het in de brievenbus van een vreemde.

Tags:
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *