Tip: Bianco van NoFit State Circus in Utrecht

Nog tot en met zondag 28 september presenteert de Stadsschouwburg Utrecht in de Botanische tuinen het spraakmakende Bianco van NoFit State Circus. Het indrukwekkende schouwspel balanceert op een dun koord tussen moderne dans, experimenteel theater, festival en concert. Is rauwer dan Cirque de Soleil en in niets te vergelijken met een traditioneel circus.

Tijdens de voorstelling loop je als publiek vrij rond in de grote circustent en voor je neus kun je duizelingwekkende acts bewonderen en van dichtbij zien hoe alles omgebouwd wordt voor de volgende act. In de tent staan een aantal mobiele steigers inclusief trampolines die in het begin verstopt zitten onder witte doeken. Tijdens de twee uur durende show beweeg je met de acts mee, terwijl de acrobaten boven je hoofd het lot van de zwaartekracht tarten.

Je kunt de voorstelling het beste zien als een acrobatenspektakel in de traditie van Cirque du Soleil, maar dan zonder de opsmuk. Met een jonge crew die een rauwe uitvoering presenteert. De hele voorstelling door speelt er een vierkoppige band die je als bezoeker meesleept met een aanstekelijk mengsel van rock en jazz met een scheurende sax, behaaglijke folk en etherisch gezongen ballads.

bianco-nofit-state-circus-utrecht
bianco-nofit-state-circus-utrecht-2

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *