Bezienswaardigheid voor op jouw vakantie in Calabrie

Wat zijn de bezienswaardigheden van Calabrië?

In Calabrië, Italië vind je prachtige natuurlijke landschappen met een adembenemende uitzichten. Maar ook prachtige stranden met fijn wit zand, majestueuze bergen, en tal van historische plaatsen. De lokale bevolking is bijzonder vriendelijk en gastvrij. Verder wordt  Calabrië beschouwd als de bakermat van de Europese cultuur.

Kunst in Calabrië
De regio heeft een rijke erfenis van overblijfselen uit de lokale artistieke beschaving. In Cosenza en Reggio Calabria vind je dan ook overblijfselen uit  de Romeinse tijd, zoals baden, theaters en bruggen. In de religieuze gebouwen zie je Byzantijnse invloeden terug, die dateren uit de periode toen de regio deel uitmaakte van het keizerrijk van Byzantium. De invloed tijdens renaissance zie je vooral terug  in schilderijen. Terwijl je de invloed van barok enkel ziet in diverse monumenten.

Musea
Een echte aanrader als het gaat om bezienswaardigheden is het provinciale museum Catanzaro. Waar je de opmerkelijke overblijfselen kunt zien die dateren uit de Neolithische periode tot aan de Grieks-Romeinse tijd. In Reggio Calabria, vind je het Nationaal Museum, die een grote archeologische collectie bezitten: paleolithische, Byzantijnse en Arabische kunst, relikwieën van de brons-en ijzertijd. Lees meer Tips voor Calabrië – het uiterste zuiden van Italië.

Bezienswaardigheid voor op jouw vakantie in Calabrie
Plan ook alvast een bezoek aan de historische stad Amantea. Waar je vanuit het kasteel een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. In  de historische provinciestad Vibo Valentia vind je naast een mooi historisch centrum, een romaanse kerk, Archeoligsch Museum, waarmee het een inspirerende plek is voor geschiedenisliefhebbers.

Natuur in Calabrië
In het bergachtige deel van het gebied vind je diverse nationale parken: Parco Nazionale dell’Aspromonte , Parco Nazionale del Pollino en Parco Nazionale della Sila met meren en ongerepte natuur. Ze zijn ideaal om de ongerepte mediterrane natuur te ontdekken. La Sila is een belangrijke bergketen in Calabrië, de hoogste piek, Botte Donato is maar liefst 1928 meter hoog. Het staat dan ook bekend om zijn prachtige bossen, waar je trouwens ook meerdere skigebieden kunt vinden.

Op dit moment is er een belangrijke ontwikkeling van agrotoerisme. Waardoor er meer bezoekers trekken naar de lokale boerderijen en landgoederen waar je kennis kunt maken met het lokale landelijke leven en de lokale specialiteiten. Vergeet daarom niet om de typische peperoncini (kleine hete peper), Citrus medica in de Riviera dei Cedri, de bekende rode uien van Tropea of de beste tomaten uit de stad Belmonte te proeven.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *