betaal-je-meer-dan-nodig-autoverzekering

Betaal jij Meer dan Nodig is voor je Autoverzekering?

Wanneer ging je voor het laatst je autoverzekering berekenen? Voor heel veel mensen geldt dat ze een verzekering voor hun auto afsluiten op het moment dat ze hun wagen kopen en vervolgens kijken ze vrijwel nooit meer om naar hun polis. Dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar de kans is groot dat je na een aantal jaar meer betaalt voor je polis dan nodig is. Omdat we vermoeden dat je je geld wel beter kunt gebruiken, willen we daarom laten zien hoe je zorgt dat je een verzekering voor je auto afsluit die bij je wagen past. Hoe ouder je wagen namelijk is, hoe minder uitgebreid je deze hoeft te verzekeren. Kortom: laten we snel gaan kijken hoe je een passende verzekering voor je auto kunt samenstellen en afsluiten.

Kies voor een passende autoverzekering en bespaar geld

Als het gaat over verzekeringen, dan gaat het bijna altijd over maatwerk. Hoe beter het je lukt om je verzekering af te stemmen op jouw persoonlijke situatie, hoe beter het is. Dat geldt dus ook voor de verzekering voor je auto. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Je verzekeraar kijkt namelijk naar deze dagwaarde. De dagwaarde is de waarde die je auto op dit moment heeft. Het gaat hier dus nadrukkelijk niet om de aanschafprijs, want die blijft altijd hetzelfde. Hoe ouder je wagen wordt, hoe lager de dagwaarde ervan zal worden. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Een nieuwe auto moet je daarom veel uitgebreider laten verzekeren dan een wagen die al tien jaar oud is. Vandaar dat je een basisverzekering moet kiezen die aansluit bij de leeftijd van je auto. Dit zijn de opties waaruit je kunt kiezen.

Welke van de drie basisverzekeringen kun je het beste kiezen?

De leeftijd van je auto is belangrijk bij het kiezen van de basisverzekering voor je auto. Heb je een nieuwe wagen, dan heb je het meeste voordeel bij een allrisk verzekering. Met deze optie wordt alle schade uitgekeerd die je maar kunt oplopen. Het maakt niet uit of jij het ongeluk (en dus de schade) veroorzaakt hebt, of dat je bent aangereden; de schade die je aan je wagen opgelopen hebt, wordt door je verzekeraar uitgekeerd. Heb je een wagen van zes tot tien jaar oud? Dan is het beter om voor de WA Plus beperkt Casco autoverzekering te gaan. Dit pakket kun je gebruiken om schade als gevolg van weersomstandigheden te laten herstellen, schade door inbraak of brand of door een aanrijding met een dier te repareren. Je kunt geen schade herstellen die je tijdens een ongeluk opgelopen hebt.

Vergeet niet om de aanvullende verzekeringen te bekijken

Als je eenmaal de verplichte basisverzekering gekozen hebt, is het verstandig om ook even naar de aanvullende opties te kijken. Met deze verzekeringen kun je meer uit je polis halen. Denk bijvoorbeeld aan een polis voor pechhulp. Met dit pakket kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. De specialist zal gelijk naar je toekomen om de schade te herstellen. Ben je vaak in het buitenland? Dan kun je ook pechhulp voor het buitenland afsluiten. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op vakantie kunt gaan dit jaar. Tot slot willen we je er op wijzen om ieder jaar even een paar minuten vrij te maken om te kijken of je nog de juiste polis hebt. In de loop der jaren wordt je auto namelijk ouder en het kan daarom beter zijn om over te stappen naar een andere basisverzekering. Zo voorkom je dat je meer betaalt dan nodig is voor je autoverzekering.

Vorige artikel Volgende artikel