x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available
 

Kunstmarathon tijdens de Berlin Art Week

Van woensdag tot en met vrijdag zat ik in Berlijn voor de zesde editie van de Berlin Art Week. 1 ding weet ik zeker, volgend jaar ga ik tot en met zondag want er is meer dan genoeg hedendaagse kunst te zien. Er zijn namelijk 2 grote kunstbeurzen waar bijna 200 galeries aan meedoen, daarnaast zijn er uiteenlopende solo en groepsexposities. Vooral de diversiteit spreekt mij aan en ik vind het niet gek dat de Art Week 100.000 bezoekers trekt.

Het publiek is dan ook net zo divers als de werken die tentoongesteld staan, van liefhebbers, verzamelaars tot aan internationale gasten. Die allemaal hun weg weten te vinden naar de meer dan 50 deelnemende locaties verspreid over de gehele stad. Die je allemaal goed kunt herknnen aan de grote paarse stippen.

Aan de Spree, vlakbij metrohalte Gleisdreieck vind je de grootste beurs Art Berlin, waar 110 galeries aan meedoen. Ik kom er bekende namen tegen, en veel aansprekend werk, van sculpturen tot hedendaagse schilderijen. Aan de andere kant van de stad in de Treptower Arena vind je de kleinere Positions Berlin Art Fair. Die dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd met 80 deelnemende galeries. Waar je meer werk ziet van iets jongere hedendaagse kunstenaars en daarom liggen beide beurzen mooi in elkaars verlengde. Waar Art Berlin iets statiger is, is Positions dat niet. Verder valt het mij ook op dat er veel galeries uit Oost-Europa zijn.

Museum Frieder Burda Salon Berlijn
Een van de meest opvallende exposities trof ik aan in een vormalige school voor Joodse meisjes aan de Auguststrasse. De Berlijnse Zweedse kunstenaars Nathalie Djurberg en Hans Berg tonen hier bijzondere animaties van klei met hypnotiserende soundtracks, maar ook sculpturen die rechtstreeks uit de animaties komen.

Wat een andere opvallende tendens is, dat de afgelopen jaren steeds meer verzamelaars naar Berlijn trekken om daar hun kunst te presenteren aan het publiek. Zo kun je al jaren terecht als je op tijd reserveert in de bunker om daar de Sammlung Boros te bewonderen. Deze en andere collecties kun je uiteraard ook bewonderen tijdens de Art Week. Verder zijn er nog performances en speciale tentoonstelling te zien in diverse musea in Berlijn.

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available