Bemz: hoezen en pootjes van Ikea

Bemz is een bedrijf wat zich specialiseert in het aanbieden van nieuwe hoezen op Ikea meubelen. Zoals velen weten is het mogelijk bij Ikea om nieuwe hoezen te doen over banken, stoelen, hoofdeinden of bed frames. Daarentegen is het aanbod van nieuwe hoezen bij Ikea erg beperkt, en dus kwam Bemz om dit probleem op te lossen. Vanuit een duurzaam en verantwoord oogpunt worden er nieuwe hoezen voor de meubels van Ikea ontwikkeld. Zo probeert het bedrijf de verspilling van materiaal te minimaliseren en heeft het zoals zelf uitgedrukt ‘maximaal respect voor de aarde’. Deze instelling zou door vele andere bedrijven moeten worden overgenomen.

Verantwoord
Zoals gezegd is de ideologie van het bedrijf Bemz zo dat er verduurzaming en verantwoording ten opzichte van de wereld centraal moet staan. Het bedrijf is niet opgekomen om geld te verdienen, maar om de levensduur van meubels van de grote Zweedse meubelgigant te verlengen. Het is namelijk gebleken dat mensen eerder uitgekeken zijn op een bank of hoofdeinde, dan dat deze daadwerkelijk niet meer te gebruiken is.

Door een nieuwe, wasbare hoes over deze meubels te doen, lijkt het wel een volledig nieuw meubel. Op deze manier kunnen klanten van Ikea dus nog veel langer gebruik maken van de meubels die zij jaren geleden gekocht hebben, en toch het idee hebben dat er iets nieuws in hun woning staat. Bovendien wordt alles geproduceerd in Europa om de uitstoot verder te beperken, en bovendien zorgt dit er ook voor dat er kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Verschillende lijnen
Het bedrijf biedt verschillende lijnen aan met ieder zijn eigen ideologie. Als voorbeeld heb je bijvoorbeeld de Respect-collectie. Deze collectie is bijvoorbeeld samengesteld uit volledig gerecyclede materialen. Zo weten ze bij Bemz de uitstoot zo beperkt mogelijk te maken, en willen zij het milieu ontlasten zoals vele anderen dat ook zouden moeten doen. Een ander goed voorbeeld is de Panama Cotton lijn die recent een certificering heeft ontvangen. Deze lijn heeft de better-cotton-initiative certificering ontvangen die aangeeft dat er met natuurlijke katoen gewerkt wordt die op een verantwoorde wijze is ontwikkeld.

De verschillende lijnen geven ook een andere sterke eigenschap van het bedrijf aan, transparantie. Ze willen duidelijk aangeven wat het verschil is tussen een nieuw meubel en vernieuwd meubel, en bovendien wat voor impact dit soort kleine beslissingen in de wereld kunnen maken. Als ieder zijn steentje bijdraagt, helpen we allemaal mee aan een betere wereld.

Webshop
Op de webshop zijn alle hoezen direct te bestellen, en is het ook mogelijk om een kleurstaal te bestellen zodat jij thuis kunt kijken wat de beste kleur is voor jouw ‘nieuwe’ interieur of look. De webshop is verder met gratis verzending voor bestellingen boven de €150. Andere dingen die te koop zijn op de webshop zijn onder andere nieuwe pootjes, aangezien ook die een volledig nieuwe look aan een meubel kunnen geven.

Inspiratie
Naast het aanbieden van de hoezen willen ze bij Bemz graag nieuwe inspiratie geven aan klanten en lezer van het magazine. Zo willen ze invloed hebben op de markt van interieurs en hen sturen naar een meer duurzame en verantwoorde markt. Dit hoeft namelijk helemaal niet ten koste te gaan van kwaliteit of looks.

Tags:
Vorige artikel Volgende artikel