meubelen-tuin

5 Beste Beginner Tips voor het Stylen van je Tuin

De zon komt eraan! Dat betekent dat er volop mogelijkheden zijn om meer tijd buiten door te brengen – en daarvoor hoef je niet altijd naar het park of het strand. Er is geen beter moment dan nu om je eigen buitenruimte thuis onder de loep te nemen, een beetje op te frissen en om te toveren in een uitnodigende oase voor de warmere dagen die voor ons liggen. Dus of je nu een uitgestrekte achtertuin hebt, een gezellig balkon of een charmant terras, wij hebben 5 tips om je buitenruimte van saai tot zalig te maken.

Pas op voor moeder natuur

tuin-meubelen-achtertuin

Het is essentieel om te investeren in meubilair, inrichting en toebehoren die tegen een stootje kunnen. Terwijl weelderige sofa’s en voetenbanken een gezellige binnen/buiten sfeer aan je ruimte geven, plan voor de lange termijn en kies meubilair met verwijderbare kussens en weerbestendige frames. En als je van plan bent om je ruimte het hele jaar door te gebruiken, overweeg dan opties voor schaduw, verwarming en bescherming tegen regen en wind. Schaduw kan variëren van minder permanente parasols of schaduwzeilen en zonneschermen tot op maat gemaakte constructies die het buitenleven naar een hoger niveau tillen – compleet met louvrelamellen en ingebouwde verwarming. Kijk voor robuuste tuinmeuvels bij Tuinmeubelland Veghel.

Wat is jouw visie?

Om het meeste uit je buitenruimte te halen, is de beste eerste stap om je behoeften in kaart te brengen en je visie helder te krijgen. Denk na over functionaliteit en wat je wilt met je buitenleven (binnen de grenzen van het haalbare natuurlijk!) Is het een ruimte die bestemd is voor gezellig samenzijn in de achtertuin? Moet het een oase van rust zijn om je aan het eind van de dag in terug te trekken? Is het primaire doel een veilige plek om kinderen of huisdieren te vermaken? Wees duidelijk over de belangrijkste visie voor je buitenruimte en houd je daaraan. Dit zal je een sterk richtingsgevoel geven en helpen om een samenhangende en comfortabele ruimte te creëren die alles bereikt wat je van je buitenruimte verlangt.

Ken je sfeer

tuin-balkon-meubel

Of je het nu een sfeer, esthetiek, stijl of thema noemt, het is van belang om een algemene stijlrichting voor je buitenruimte te kiezen. Dit helpt bij het bepalen van de algemene sfeer van je ruimte en biedt een routekaart voor alles van kleurenpaletten tot de keuze van meubilair en beplantingsstijlen. Een van de grootste trends van dit seizoen is het maximalisme; in een buitenruimte ziet dit eruit als vloerkleden met felle patronen, gedurfde kussens die niet bij elkaar passen, tafels met messing en textuur en weelderige, kleurrijk beplante tuinen. Als maximalisme niets voor jou is, zijn neutrale kleuren altijd een populaire keuze voor buiten om de lichtheid en helderheid van warmere dagen en het buitenleven te omarmen.

Tip: tuinstoel bestellen? Kijk bij tuinmeubelland voor mooie exemplaren!

Voor de liefde van het licht

Een belangrijk stylingaspect om rekening mee te houden in alle buitenruimtes is verlichting! En dat omvat het maximaliseren van natuurlijk licht door je focuspunt en de plaatsing van meubels, maar ook de kunstverlichting die je kiest om toe te voegen. Nogmaals, houd je aan je functie en thema om je kunstlichtkeuzes te onderbouwen, want dit bepaalt de stijl van de verlichting die je kiest. De juiste verlichting verlengt ook het gebruik van je buitenruimte, waardoor die dag en nacht en zomer en winter uitnodigend blijft!

Laat je beste troeven zien

Brandpunten zijn een cruciaal principe in elk type ontwerp – van interieur tot mode tot landschapsontwerp. Buitenstyling die goed werkt, is gebaseerd op dit principe en het is zo eenvoudig als het vaststellen van de beste troeven of sterke punten van je buitenruimte en daar dingen zoals zitmeubilair omheen te verankeren. Het kan bijvoorbeeld het schitterende uitzicht vanuit je woonkamer zijn of een prachtig beplante tuin om op uit te kijken in je achtertuin, en als er op dit moment geen focuspunt is – dan kun je er een creëren. Dit kan een buitenhaard zijn; als je je richt op rust, kan het een waterpartij of sculptuur zijn.

Vorige artikel Volgende artikel