Bank styling: zo maak je van jouw bank een echte eyecatcher

De bank is het middelpunt van je woonkamer en mag daarom ook wel eens wat extra aandacht krijgen. Natuurlijk moet je bank een lekker zitten, maar uiteindelijk wil je ook een echte eyecatcher in de woonkamer hebben staan. Speel met onder andere kleur, patronen en accessoires om dit voor elkaar te krijgen. In dit artikel delen we vijf tips om jouw bank om te toveren tot een echte eyecatcher!

Gebruik kussens

De snelste en meest gebruikte manier om van banken een echte eyecatcher te maken is door kussens te plaatsen. Kussenslopen kun je zo vaak je wilt verwisselen, zodat je altijd een nieuwe look hebt. Kies voor verschillende kleuren en patronen om jouw inrichting een persoonlijk tintje te geven. Probeer ook gebruik te maken van verschillende stoffen, zoals velours en suède.

Plaats een vloerkleed

Een vloerkleed plaatsen is niet het eerste wat bij je zal opkomen als we het hebben over het creëren van een eyecatcher van je bank. Het kan er echter wel voor zorgen dat je bank eruit zal springen. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je voeten een warme en zachte ondergrond hebben. Ga voor een contrasterend vloerkleed, hierdoor zal je bank opvallen en heb jij een echte eyecatcher in de woonkamer staan. Daarnaast zorgt een vloerkleed ervoor dat de bank, samen met het vloerkleed en een salontafel een mooi en samenhangend geheel wordt.

Breng groen in huis

Met planten om je bank heen maak je je zitruimte levendig. Als je geen ruimte hebt om een grote plant naast je bank te plaatsen, omdat je bijvoorbeeld een 3 zitsbank hebt staan, kun je ook gaan voor een klein plantje voor op een bijzettafel. Planten trekken altijd de aandacht in huis en kan uiteindelijk een mooi geheel worden met de meubelstukken in de buurt.

Ga voor een opvallende kleur

Een gedurfde stap om van jouw bank een eyecatcher te maken, is door een bank te nemen met een opvallende kleur. Laat de beige of grijze bank in de showroom staan en ga voor een rode of kobalt blauwe bank. Op deze manier zal jouw bank in het middelpunt van aandacht staan in de woonkamer. Probeer dit te combineren met neutrale kleuren rondom de bank en je hebt een echte eyecatcher in handen.

Kies voor bijpassende meubels

Als je de bank wilt laten opvallen in de woonkamer, zorg er dan ook voor dat de rest van je meubels erop afgestemd zijn. Kies voor meubels die in dezelfde stijl zijn, zodat deze niet de aandacht wegtrekken van de bank. Als je vervolgens je bank decoreert met kussen die wel contrasterend zijn met de rest van je meubels zorg je ervoor dat alle ogen op jouw bank gericht zijn.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel