auto-goed-onderhouden-tips

Je Auto Goed Onderhouden: een aantal Tips

Na de aankoop van een auto wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Door de auto goed te onderhouden zul je de levensduur namelijk flink verlengen. Je kunt in het onderhoud van de auto al een groot deel zelf doen en het is helemaal niet ingewikkeld. Van het uitvoeren van controles tot een opti coat laten leggen: benieuwd wat jij kunt betekenen voor goed onderhoud van jouw auto? Je leest het hier.

Let op de lak

auto-goed-onderhouden-tips

De eerste stap gaat vooral om het uiterlijk van de auto, namelijk de lak. Het regelmatig wassen van de auto is een belangrijke stap in het netjes houden van de lak. Je kunt ervoor kiezen om door de wasstraat te gaan, maar niet elke auto is hier geschikt voor. Daarnaast kunnen de borstels van de wasstraat krassen maken op de lak. Door zelf autoshampoo, microvezel doeken, een wasborstel (welke goed schoongemaakt moet worden!) en een hogedrukspuit aan te schaffen kun je dit makkelijk zelf regelen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om krassen tegen te gaan door je auto te laten behandelen met een speciaal soort coating: de Opti Coat. Deze coating legt een laag aan en is kraswerend, waterafstotend en legt een prachtige glanslaag op de auto.

Voer regelmatig controles uit

De volgende tip is om regelmatig controles uit te voeren. Dit betreft verschillende onderdelen van de auto. Te beginnen met de motorolie: door deze minimaal elke 10.000 kilometer te peilen, heb je zekerheid wat betreft het oliepeil. Gebruik daarnaast synthetische olie en laat deze vervangen wanneer de kleur te donker wordt. Controleer daarnaast ook de bandenspanning met regelmaat, zodat je de banden, de motor en het benzinegebruik bespaart. Controleer als laatste met enige regelmaat of er roestplekken te vinden zijn op de auto en werk deze bij. Zo voorkom je grote, rotte plekken.

Een aantal kleine tips

Naast het uitvoeren van controles en het mooi houden van de lak, is het belangrijk om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Daarnaast kun je echter meer stappen ondernemen. De eerste is om af en toe hoge toeren te maken. Zo branden de roetfilters schoon en zal de motor goed kunnen blijven werken. Zorg er wel voor dat de motor goed warm is voordat je hoge toeren maakt. De tweede is om erop te letten dat je je voet van de koppeling afhoudt. Sommigen hebben de neiging om de voet lichtjes op de koppeling te laten staan, maar dit is erg slecht voor de koppeling. De laatste is om tijdig te tanken. Frequent te lang doorrijden op een bijna lege tank zorgt er namelijk voor dat het brandstofsysteem beschadigt.

Vorige artikel Volgende artikel