Art Rotterdam Week

Art Rotterdam Week 2014

Tot en met zondag 9 februari kun je niet om Rotterdam heen, als jij je kunst en design hart sneller wilt laten kloppen tijdens de Art Rotterdam Week. Er staat dan ook veel op het programma van de vele beurzen, van RAW Art Fair, OBJECT, The Great Last Minute Art Fair, tot aan de vijftiende editie van Art Rotterdam.

Raw Art Fair
Deze kunstbeurs, waar voornamelijk jonge en opkomende galeries en kunstenaars hun werk tonen, wordt dit jaar alweer voor de derde keer georganiseerd. De eerste editie trok ruim 9.500 bezoekers en vorig jaar kwamen er 13.553 belangstellenden op de beurs af. Deze keer vind je de beurs in de ruime Rotterdamse Cruise Terminal, met uitzicht over de stad vanaf de zuidoever van de Maas. Beide etages van de voormalige aankomst- en vertrekhal van de Holland-Amerika lijn zijn gevuld met kunst, design, video en performances.

Art Rotterdam Week

OBJECT Rotterdam
Het is de beurs voor eigentijds design en strijkt dit jaar neer in De Rotterdam, het nieuwe imposante gebouw van architect Rem Koolhaas. Ik vond er in ieder geval een uitgebreid aanbod van actuele nationale en internationale ontwerpen. Maar neem vooral een kijkje op de 33ste verdieping en geniet naast de ingerichte kamers ook van het uitzicht.

Art Rotterdam Week

Art Rotterdam
Dit jaar voor het eerst in de geweldige Van Nellefabriek, waar twee prachtige ruimtes, De Koffiefabriek en de Tabaksfabriek, gevuld zijn met een aanbod van hedendaagse en actuele kunst. De beurs is nu uitgegroeid naar 114 deelnemende galeries waarvan meer dan de helft uit het buitenland, ik spotte zelfs een galerie uit Caïro.

Neem vooral een kijkje in de spectaculaire hal waar je de tentoostelling Prospects & Concepts vindt. Het Mondriaan Fonds toont het werk van 92 beeldend kunstenaars die in 2012 een financiële bijdrage ontvingen om een start te maken met hun carrière. Alle disciplines komen voorbij, van schilderkunst tot installaties, van fotografie tot performances.

Art Rotterdam Week

The Great Last Minute Art Fair
Zeven galeries, waaronder Walls, Qlick Editions en Galerie Majke Hüsstege, organiseren samen deze nieuwe fair en is te vinden in het voormalige print gebouw op de Schietbaanstraat 9. Je kunt er hoogstaand werk verwachten van verschillende kunstenaars in een ruwe setting.

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *