Art in Redlight - AIR9

Art in Redlight in de Beurs van Berlage

Tot en met morgen, 30 december, vind de negende editie van Art in Redlight (AiR9) plaats in de Beurs van Berlage. Het multidisciplinaire kunstfestival biedt een podium aan beeldende kunst, muziek, fotografie, dans, video, lichtinstallaties en debat aan zo’n 200 kunstenaars, artiesten en denkers.

Aanrader is de soundscape van olievaten van Sinan Guven, na het voltooien van zijn opleiding klassieke muziek in Ankara, verhuisde hij naar Amsterdam. Om daar audiovisuele kunst te studeren aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij gebruikt onder andere opnames uit de openbare ruimte en gevonden voorwerpen. Maar ook het werk van Robert Roelink dat je hierboven ziet, compleet gemaakt van zwarte vuilniszakken.

Art in Redlight - AIR9

Opmerkelijk vind ik het grote portret, Made in China, van de Dalia Lama, gemaakt door 16 verschillende Chinese kunstenaars. Het is verboden om zijn verjaardag in Tibet te vieren, net als het bezit van afbeeldingen van de heilige. Het resultaat zijn deze afzonderlijke olieverfschilderijen.

Ik was zeer blij om het werk van verschillende galeries te zien, waaronder Kahmann Gallery, Kallenbach Gallery, Click Editions, UNRULY Gallery.


Verder ontdekte ik er deze fascinerende ijzerdraadsculpturen met schaduwspel van Ralf Westerhof.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *