Dé Drie App-Categorieën voor een Productieve Dag!

Dé Drie App-Categorieën voor een Productieve Dag!

‘Technologie staat voor alles’ wordt weleens gezegd, en wanneer we kijken naar de ontwikkelingen van vandaag de dag kunnen we niet anders dan concluderen dat dit meer dan waar is. Vanaf onze smartphone kunnen we tegenwoordig alles, en om thuis te werken hebben we alleen maar een laptop nodig. Ohja, en uiteraard goed internet. Die laatste is wel een factor die men niet moet onderschatten, want er zit nogal verschil in kwaliteit tussen het ene en het andere internet abonnement. Wanneer we kijken naar de abonnementen van vandaag de dag dan kunnen we eigenlijk van alleen odido concluderen dat zij perfecte pakketten én service leveren. Dus om écht een productieve dag te hebben, is goed internet de basis. Vervolgens kunnen veel apps je hierbij helpen. Welke aan te raden zijn? Lees snel verder.

1. Nooit meer papier met Evernote, To Do en Google Agenda

Vroeger maakte we allemaal aantekeningen en to do lijstjes op papier, vandaag de dag is dat wel anders. We kunnen dit allemaal digitaal doen, maak daar dan ook gretig gebruik van. Je raakt het nooit meer kwijt en kunt het eenvoudig delen. Maar gebruik hiervoor wel apps die echt handig zijn. Aanraders zijn Evernote voor aantekeningen en notities, Microsoft To Do voor je to-do lijst, en Google Agenda is top wanneer je online al je afspraken wilt noteren. Het grote voordeel van een online agenda is ook dat je direct andere mensen kunt uitnodigen en de locatie kunt bepalen. Nooit meer misverstanden en gemiste afspraken daardoor.

2. Plan je dag met Forest en Toggle

Wanneer je thuiswerkt kan het een uitdaging zijn om gefocust te blijven enerzijds, anderzijds kun je eenvoudig door de drukte de tijd vergeten. Ook hier zijn online oplossingen voor. Forest kan je helpen om gefocust te blijven, en Toggle is juist top voor een ZZP’er om per klant of klus bij te houden hoeveel tijd je ergens aan besteed. Hiermee kun je je dag redelijk goed plannen en overzicht houden wat betreft je productiviteit.

3. Absorbeer de positieve invloed van muziek met Spotify en Soundcloud

Als laatste is het goed om te kijken wat de invloed van muziek op jou is. Het kan namelijk enorm verschil maken; klassieke muziek kan je net wat rustiger maken op een drukke dag, opbeurende muziek kan de maandag net wat vrolijker maken. Daarmee is de invloed van muziek groot en kan het efficiënt ingezet worden. Wanneer je juist níks wilt horen, is de noice cancelling optie ook een hele handige. Zeker wanneer de buurman juist besloten heeft de tuin te snoeien. Download dus een muziek-app die bij jou past, en absorbeer de positieve invloed wat muziek kan hebben!

Kortom; technologie kan je werkdag een stuk efficiënter maken door het slim in te zetten. Met de juiste apps kun jij op ieder moment de dingen doen die je wilt doen en alles uit je werkdag halen. Vergeet ook niet de standaard opties op je telefoon te checken, deze kunnen ook ideaal zijn om je productiviteit te verhogen. Denk aan de focus modus waarbij alle berichtjes even gedempt worden. Je zult versteld staan hoeveel rust dit oplevert, we kijken namelijk (al dan niet ongemerkt) de hele dag op onze telefoons.

Vorige artikel Volgende artikel