Anne van Galen - A World With Endless Rainfall

A world with endless rainfall

Designer Anne van Galen is gefascineerd door mensen in de regen. Ze vindt het uiterst bijzonder hoe mensen functioneren, reageren en bewegen bij nat weer en geeft toe dat zij uren naar deze mensen kan kijken. Haar eindwerk op de Design Academy in Eindhoven, dat te zien was tijdens de Dutch Design Week,  ‘moest’ dus wel over regen gaan, en design natuurlijk. Ze bestudeerde mensen in de regen en stelde zichzelf voor hoe onze mensheid zou kunnen veranderen in eeuwige regen. Zij ontwierp kleding voor een wereld waar het altijd regent en noemde dit project: Her Warriors of Downpour City.

De Nederlandse designer vertelt: ‘’Imagine we would live in a world with endless rainfall, when time evolves, so will our shape and posture. In my vision, I celebrate the rain, in which fashion becomes naked, transparent and layered with thin diluted colours.”

Ze maakte een reeks van kledingstukken die bij het altijd natte, koude klimaat passen. Van Galen gebruikte siliconen; deze verschilden in hardheid en transparantie. Voor de harde kledingstukken maakte zij mallen waar ze lagen plastic aan toevoegde. Bij deze stukken veranderde de kledingstukken van doorschijnende naar troebele pakken. Voor de lichtgewicht kleding was een andere aanpak nodig. Die is geknipt uit patronen die zijn samengevoegd en op de plaats gehouden met nylon draden. Bij dit lichtgewicht pak worden schouders en hoofd bedekt met een koepelvormig stuk dat als het ware dient voor afvoer van water, net als waterleidingen doen buiten huis. Transparante zolen onder de voeten moeten beschermen tegen plassen water. Het pak is zo ontworpen dat je er gewoon in kunt bewegen; zo kun je nog steeds je armen kruisen, spullen verplaatsen en over straat lopen.

Gelukkig hebben wij Anne van Galen als de regen maar niet wilt ophouden, maar gelukkig kunnen wij ook regelmatig nog van wat zonneschijn genieten.

Anne van Galen - A World With Endless Rainfall
Anne van Galen - A World With Endless Rainfall
Anne van Galen - A World With Endless Rainfall

Geschreven door gastblogger Laura Marteijn. Mis niets van EYEspired en schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *