amsterdam art fair 2015

Amsterdam Art Fair 2015

Gisteren bezocht ik de eerste editie van de Amsterdam Art Fair, die in een paar maanden tijd uit de grond werd gestampt. Je betreedt de beurs, waar vroeger de garage was en waar de auto’s zo naar binnen werden gereden. Maar nu tref je daar in de voormalige parkeervlakken 50 sculpturen van voornamelijk Nederlandse kunstenaars. Op de 2 verdiepingen daarboven vind je op de witte tegelvloer de stands van 42 galeries.

amsterdam-art-fair-2015-2

Hierboven zie je het werk ‘Wet Scene’ van Lennart Lahuis (Dürst Britt & Mayhew) dat de suggestie wekt dat er nog olievlekken op de vloer liggen.

“Een kwalitatief hoogstaande kunstbeurs was er niet meer in Amsterdam”, zegt oud-museumdirecteur en initiatiefnemer Wim van Krimpen. “Ooit begon ik de KunstRAI, maar die is verworden tot een lifestyle-beurs. Nu Amsterdam cultureel weer echt meedoet, is deze beurs echt nodig.”

amsterdam-art-fair-2015-3

In zijn kunstwerken vangt Jean-Marc Spaans op een speelse wijze het licht en lijkt het erop alsof de sporen deel uitmaken van de architectuur.

amsterdam-art-fair-2015-4

Op de beurs ontdekte ik ook het werk van Maleonn. De kunstenaar uit Shanghai creëert deze prachtige dromerige werelden, haast surrealistisch, maar vooral bijzonder intrigerend.

amsterdam-art-fair-2015-5

De bijzonder getalenteerde Mitsue werd in korte tijd bekend om zijn spectaculaire en veelkleurige schilderijen die zowel de drip-schilderijen van kunstenaars als Jackson Pollock als de Nederlandse oude meesters weer tot leven weten te wekken.

Ik kijk in ieder geval uit naar de tweede editie van de Amsterdam Art Fair. Want het is een afwisselende beurs waar je kunst kunt ontdekken en ook kunt zien waar het in de kunst naartoe gaat. Het draait niet alleen om platte verkoop waar de stand mee wordt betaalt en dat in combinatie met deze geweldige locatie.

Tot en met zondag 31 mei kun je de nieuwe kunstbeurs in de voormalige Citroëngarage bezoeken. Ontdek ook de nieuwe tentoonstelling op de Oude Kerk in Amsterdam.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel