werkschoenen kopen

Alles over veiligheidsklassen van werkschoenen

Het hebben van goede werkschoenen is voor het merendeel van de Nederlandse bevolking van groot belang. Je loopt immers elke dag urenlang op je werkschoenen en wanneer je het juiste paar uitzoekt, kunnen deze erg lang meegaan. Wanneer je op zoek gaat naar deze juiste werkschoenen zul je zien dat een keuze maken nog niet zo makkelijk is. Werkschoenen zijn namelijk verkrijgbaar zijn in allerlei verschillen maten, modellen en misschien wel het belangrijkste: veiligheidsklassen. Veel mensen vragen zich van alles af over deze veiligheidsklassen. Wat betekenen die verschillende veiligheidsklassen en welke zijn het meest praktisch voor mijn werk? Als jij antwoord op deze vraag wilt weten, lees dan vooral verder!

Verschillende veiligheidsklassen van werkschoenen

Werkschoenen zijn onder te verdelen in de volgende veiligheidsklassen: SB, S1, S1P, S2, S3. Dit zijn tevens de meest voorkomende veiligheidsklassen. Daarnaast zijn er ook nog de veiligheidsklassen S4 en S5, maar deze hebben echter geen betrekking op werkschoenen, maar op werklaarzen. We zullen de S4 en S5 klasse dan ook niet toelichten.

SB werkschoenen
SB werkschoenen zijn schoenen die voldoen aan bepaalde basis vereisten. In deze werkschoenen zit een veiligheidsneus verwerkt die een impact kan weerstaan van 200 joule, wat inhoudt dat de neuzen bestendig zijn tegen vallende voorwerpen met een gewicht tot 20 kilo. Daarnaast is de schoen voorzien van schokdemping in de hak volgens de EN 345 norm.

S1 werkschoenen
De S1 werkschoenen voldoen net als de SB werkschoenen aan de basisvereisten en hebben daarnaast nog enkele extra eigenschappen. Zo heeft deze schoen antistatische eigenschappen en biedt het weerstand tegen koolwaterstoffen. Hiermee is de veiligheidsschoen geschikt voor werkzaamheden op droge plaatsten.

S1P werkschoenen
Deze werkschoenen hebben alle eigenschappen van de S1 werkschoenen, maar zijn daarnaast ook nog voorzien van een antiperforatie veiligheidszool. Deze zool beschermt je hiermee tegen scherpe voorwerpen zoals schroeven en spijkers, maar is alleen niet waterdicht. Ideale werkschoenen voor magazijnwerk of andere droge plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond kunnen liggen.

S2 werkschoenen
De S2 werkschoenen hebben net als de S1P werkschoenen, dezelfde eigenschappen als de S1 variant. Toch zijn de schoenen wel degelijk anders dan de S1P werkschoenen. De S2 werkschoenen zijn in tegenstelling tot de S1P variant namelijk voorzien van een verhoogde waterbestendigheid. Echter, beschikken de S2 werkschoenen niet over antiperforatie veiligheidszolen.

S3 werkschoenen
De S3 werkschoenen zijn een combinatie van de S1P en de S2 werkschoenen. Deze schoenen zijn dus voorzien van een veiligheidsneus, een antiperforatie veiligheidszool en daarnaast waterbestendig. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de Grisport werkschoenen de beste verkochte (s3) veiligheidsschoenen van 2020 zijn.

Veilige werkschoenen kopen

We hopen je hiermee genoeg geïnformeerd te hebben over de functies van de verschillende veiligheidsklassen en dat jij nu weet welke veiligheidsklasse jij nodig gaat hebben voor jouw werkschoen. Om je nog verder op weg te helpen, raden we je aan een kijkje te nemen op de website van werkschoenen.nl. Werkschoenen.nl verkoopt een ruim assortiment werkschoenen tegen de laagste prijs. Alle veiligheidsklassen van zowel werkschoenen als werklaarzen zijn op hun website verkrijgbaar, in allerlei modellen.

Vorige artikel Volgende artikel