tantra-massage

Alles Over Tantra Massage en Waarom je het moet Proberen

Wat is tantra massage? Dit is een vorm van massage die bekend staat om zijn seksuele elementen. Er komt echter meer bij kijken dan alleen seks. Het primaire doel van deze vorm van massage is het bereiken van spirituele en fysieke harmonie. Het gaat ook om het juiste ademwerk, meditatie en mindfulness elementen die niet per se seksueel zijn. Toch kunnen zowel mannen als vrouwen baat hebben bij dit type massage. Hieronder staan enkele redenen waarom je het zou moeten proberen.

1. Betere slaapkwaliteit

alles-over-tantra-massage

Als je moeite hebt met slapen, kan een speciaal soort massage helpen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit soort massage je tijd in diepe slaap direct daarna kan verlengen. Dit is de meest herstellende fase van de slaap, dus als je meer diepe slaap krijgt, kun je je overdag verfrist en energiek voelen. Daarnaast kan een erotische massage ook helpen om lastige gevoelens te verminderen, waardoor je slaapkwaliteit nog verder verbetert. Als je dus wilt proberen om je slaapkwaliteit te verbeteren, kan een sensuele massage met je partner een goede optie zijn.

2. Vergroot je zelfvertrouwen

Een andere goede reden om een sensuele massage te nemen is dat het je zelfvertrouwen kan vergroten, zelfs als je de liefde bedrijft met je partner. Als je je goed voelt over je lichaam, zul je je eerder zelfverzekerd gedragen. Als je meer zelfvertrouwen hebt, is de kans groter dat je risico’s neemt en nieuwe dingen probeert. Dit kan leiden tot een algeheel bevredigender leven. Dus als je op zoek bent naar een manier om je zelfvertrouwen een boost te geven, dan kan een massage het antwoord zijn.

3. Verlaag je bloeddruk

Een andere reden om een sensuele massage te nemen is dat het kan helpen om je bloeddruk te verlagen. Als je een hoge bloeddruk hebt, kan dit een geweldige manier zijn om die te helpen beheersen. Als je voor dit soort massage kiest, kan het namelijk helpen om je spieren te ontspannen en je algehele stressniveau te verlagen. Hierdoor kan je bloeddruk na verloop van tijd dalen. Als je dus vaak last hebt van een hoge bloeddruk, kan een regelmatige sensuele massage een geweldige manier zijn om die onder controle te houden.

4. Verminder stress en angst

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen massagetherapie zoeken is om stress en angst te verminderen. Een tantrische massage kan helpen om je hartslag en cortisolniveau te verlagen, en het kan ook ontspanning bevorderen door het niveau van oxytocine of het feel-good hormoon te verhogen. Als je gestrest bent, is je lichaam in een constante staat van vechten of vluchten, wat kan leiden tot hoofdpijn, slapeloosheid en een algeheel gevoel van onbehagen. Dit soort massage kan deze reactie omkeren en je de broodnodige verlichting geven.

5. Verbeter je mentale gezondheid

tantra-massage

Een van de beste voordelen van dit soort massage is dat het je mentale gezondheid kan helpen verbeteren. Als je te maken hebt met veel stress in je leven, kan het krijgen van regelmatige erotische massages van dit type een geweldige manier zijn om het te helpen beheersen. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat wanneer je dit soort massage krijgt, het kan helpen om endorfine vrij te maken in je hersenen. Deze endorfines staan erom bekend dat ze stemmingverhogend werken, waardoor je je gelukkiger en minder gestrest voelt. Het kan dus een geweldige manier zijn om je geestelijke gezondheid en welzijn te verbeteren. En als je voor dit soort massage met je partner kiest, kan het een geweldige manier zijn om een band met hem of haar op te bouwen.

6. Verlichting van pijn, hoofdpijn en migraine

Als je last hebt van hoofdpijn of migraine, kan een massage met seksuele elementen een geweldige manier zijn om dit te verlichten. Dit komt omdat het kan helpen om spanning in je spieren los te laten, wat de intensiteit van hoofdpijn en migraine kan helpen verminderen. Als je dit type massage regelmatig krijgt, kan het ook helpen om te voorkomen dat je hoofdpijn en migraine krijgt.

Ook als je te maken hebt met spierpijn, kan dit soort massage een geweldige manier zijn om het te verlichten. Dit komt omdat de massagebewegingen, zelfs in je edele delen, kunnen helpen om je spieren los te maken en ontstekingen te verminderen. Dit kan helpen om de spierpijn te verlichten en beter beheersbaar te maken.

7. Verbeter je flexibiliteit

yoga-flexibiliteit

Als je gemasseerd wordt, kan dat helpen om je flexibiliteit te vergroten. Dit komt omdat de soepele bewegingen je spieren en pezen losmaken, niet alleen op je geslachtsdelen maar op je hele lichaam. Regelmatige tantrische massages met je partner kunnen ook helpen om je bewegingsbereik te verbeteren. Met meer flexibiliteit en bewegingsbereik kun je je lichaam gemakkelijker en met minder pijn bewegen, vooral als je onder de lakens met nieuwe dingen experimenteert. Daarnaast kan meer flexibiliteit ook helpen om je houding te verbeteren. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat dit type massage kan helpen de spanning in je spieren los te laten die je lichaam uit het lood trekken. Daarom kan het krijgen van dit soort speciale massage goed zijn voor zowel je fysieke als mentale gezondheid.

8. Plezierig

Tot slot vinden veel mensen verschillende soorten massages plezierig. Als je op zoek bent naar een manier om te ontspannen, dan kan een bepaalde sensuele massage met je partner perfect zijn. Behalve dat het plezierig is, kan het zelfs je seksleven aanzienlijk verbeteren. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat je met deze vorm van massage beter in staat bent om lichamelijke harmonie te bereiken.

Wees gerust: naast erotische massages zijn er nog veel meer soorten massages waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een Zweedse massage krijgen, een zachte vorm van massage. Deze is speciaal bedoeld om het hele lichaam te ontspannen en maakt gebruik van lange, glijdende strijkingen en cirkelvormige bewegingen op de oppervlakkige spierlagen. Dit is een goede optie als massage nieuw voor je is of als je wilt ontspannen.

Je kunt ook een intensievere massage proberen, zoals diepe weefselmassage of hotstonemassage. Diepe weefselmassage wordt gebruikt om pijn en spierspanning te verlichten en maakt gebruik van langzame, diepe strijkingen en druk op de diepste lagen van de spieren. Een hot stone massage is een soort massage waarbij gladde, verwarmde stenen worden gebruikt. De warmte kan diep ontspannend werken en gespannen spieren helpen opwarmen zodat de therapeut effectiever kan werken. Al met al kan een massage je helpen ontspannen, ontstressen en je beter voelen. Als je op zoek bent naar een plezierige manier om je gezondheid te verbeteren, overweeg dan een massage.

Soorten tantrische massages om thuis te proberen

massage

1. Yoni massage

Er is ook de optie om thuis een yoni massage te proberen. Dit type massage is speciaal ontworpen voor vrouwen en richt zich op de vagina. Het kan een heel intieme ervaring zijn en kan helpen om alle spanning die je in je bekkengebied voelt los te laten. Als je deze vorm van massage wilt uitproberen, zijn er een paar dingen die je moet doen.

Ten eerste moet je een comfortabele plek vinden waar je alleen en ongestoord kunt zijn. Je moet ook wat glijmiddel en massageolie bij de hand hebben. Als je deze spullen hebt, kun je de massage beginnen door zachtjes de buitenste lippen van je vagina te masseren. Daarna kun je naar binnen gaan en de clitoris stimuleren door afwisselend te cirkelen, te duwen en te trekken. Zorg ervoor dat je de juiste ademhalingstechniek oefent voor edging.

2. Lingam massage

Lingam massage is een oude Indiase praktijk die goed is voor de seksuele gezondheid van mannen. De massage bestaat uit het stimuleren van de lingam, of penis, met behulp van druk en wrijving. Men denkt dat het de bloedsomloop verbetert en het uithoudingsvermogen vergroot.

Om thuis een lingam massage te proberen, heb je een comfortabele partner nodig die je helpt met de nodige bewegingen om je penis te ontspannen. Terwijl je op je rug ligt in een comfortabele houding, moet je oefenen om diep te ademen. Je partner moet in staat zijn om je schacht te masseren met verschillende streken en grepen. Je partner moet er echter voor zorgen dat je niet tot een hoogtepunt komt, maar je op het randje van een orgasme houdt. Dit staat bekend als edging, en het kan helpen om je ademhaling beter onder controle te houden.

Tips om tantrische massages aangenamer te maken

1. Adem

Je ademhaling is belangrijk tijdens een erotische massage. Als je gespannen bent, is je ademhaling waarschijnlijk oppervlakkig en snel. Dit soort ademhaling kan ervoor zorgen dat de massage eerder intens dan ontspannend aanvoelt. Probeer je in plaats daarvan te concentreren op diepe, langzame ademhalingen. Dit helpt om je spieren losser te maken, vooral in het gevoelige gebied, en zorgt ervoor dat de massage prettiger aanvoelt. Probeer je zoveel mogelijk te concentreren op je ademhaling en laat je partner zich concentreren op zijn/haar slagen.

2. Zorg ervoor dat je gehydrateerd bent

water-drinken-vrouw

Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je gehydrateerd bent voor je erotische massage. Veel water drinken helpt om je lichaam door te spoelen en kan helpen om eventuele pijn achteraf te verminderen. Het is ook essentieel om na de massage water te drinken, want dit kan helpen om het vocht dat je tijdens het proces bent kwijtgeraakt weer aan te vullen. Zorg ervoor dat je geen cafeïne of alcohol drinkt voor of na je sessie met je partner, want dit kan je lichaam uitdrogen en je ademhaling negatief beïnvloeden.

3. Masseer de hoofdhuid

Een manier om nog meer te genieten van een erotische massage is door je te richten op de hoofdhuid. De hoofdhuid zit vol zenuwuiteinden en kan dus gevoelig zijn voor aanraking. Als de hoofdhuid sensueel wordt gemasseerd, kan dat helpen om het hele lichaam te ontspannen. Daarnaast kan hoofdhuidmassage ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren en de haargroei te bevorderen. Als je op zoek bent naar een manier om je tantrische massages nog aangenamer te maken, vraag je partner dan zeker om zich op je hoofdhuid te concentreren.

4. Etherische oliën verspreiden

Een andere manier om je erotische massages aangenamer te maken is het gebruik van essentiële oliën. Essentiële oliën zijn geconcentreerde vormen van natuurlijke oliën die verschillende voordelen hebben. Sommige essentiële oliën kunnen bijvoorbeeld helpen om het lichaam te ontspannen, terwijl andere kunnen helpen om de bloedsomloop te verbeteren. Wanneer ze verspreid worden, kunnen essentiële oliën ook helpen om een aangename geur in de kamer te creëren, wat bijdraagt aan het algehele opgewekte gevoel van de sfeer. Als het mogelijk is, zoek dan een diffuser die ultrasone golven gebruikt om de essentiële oliën te verspreiden. Dit type diffuser zal minder snel irritatie veroorzaken. Op deze manier kun je genieten van de voordelen van essentiële oliën zonder dat je je zorgen hoeft te maken over nadelige bijwerkingen.

5. Gebruik massagekaarsen

kaars-kaarslicht

Kaarsen geven zowel licht als warmte, wat kan helpen om de spieren te ontspannen. Daarnaast kunnen kaarsen ook zorgen voor een aangename geur, die je lichaam verder kan helpen ontspannen terwijl je een massage met je partner ondergaat. Als je lichaam ontspannen is, zal het voor je partner makkelijker zijn om je privéspieren te bewerken.

6. Neem de tijd

Haast je niet als je een tantrische massage krijgt. Het kan verleidelijk zijn om er zo snel mogelijk in en uit te willen of om je hoogtepunt te bereiken, maar dit is niet de beste manier om van deze speciale vorm van massage te genieten. Neem in plaats daarvan de tijd en geniet van de ervaring. Zo kun je volledig ontspannen en alle voordelen van deze massage benutten. Je hoeft je niet te haasten, want een uitstekende erotische massage duurt zo lang als je wilt.

Vorige artikel Volgende artikel