alles-over-stimuleren-haargroei

Alles over het Stimuleren van je Haargroei

Iedereen heeft er weleens van gehoord of zelfs last van gehad: haaruitval. Het is vaak een grote angst van een heleboel vrouwen. Of het nou is vanwege ouderdom of door je genen: eigenlijk heeft niemand behoefte aan het verliezen van hun haar. En hoe graag we het ook zouden willen, je kan niet zomaar ineens een paar cm haar tevoorschijn toveren (tenzij je natuurlijk kiest voor een pruik of extensions). 😉 Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om het groeiproces iets te versnellen. Bovendien is het wat mij betreft tijd om het taboe te doorbreken en te zoeken naar oplossingen! Ben jij ook benieuwd naar alle mogelijkheden en handige tips voor het stimuleren van je haargroei? Lees dan snel verder!

Oorzaken van haarverlies

haar-verlies

First things first: wat zijn mogelijke oorzaken van haaruitval? Er is niet één manier om haaruitval te verklaren. Het kan namelijk aan een heleboel factoren liggen. Hieronder staat een rijtje van de meest voorkomende mogelijkheden, die ervoor kunnen zorgen dat je last krijgt van haaruitval:

  • Ouderdom. Haarverlies is iets wat steeds vaker voorkomt naarmate je ouder wordt. Mannen hebben over het algemeen meer last haarverlies dan vrouwen.
  • Erfelijkheid. Haaruitval kan ook via je genen worden overgedragen. Het kan dus ook een kwestie zijn van geluk of ongeluk!
  • Tekort aan bepaalde vitamines/mineralen. Misschien heb je het weleens gemerkt dat je in de winter meer last hebt van haarverlies. Dat kan komen door een tekort aan vitamine D.
  • Gezondheid en hormonen. Wanneer je veel stress ervaart, ziek bent, in een bepaalde fase zit van je menstruatiecyclus of zwanger bent, kan het invloed hebben op de gezondheid van je haar. Vaak is het zo dat je in dit soort situaties meer last hebt van haarverlies.

Er zijn nog veel meer redenen waarom je wellicht last hebt van haaruitval. Maak je je nou echt zorgen? Neem dan contact op met je huisarts!

Het versnellen van je haargroei

En nu naar het leuke gedeelte van de blog: Hoe pak je dit het beste aan? Ook hier zijn veel mogelijkheden voor. En of je nou extreem last hebt van haaruitval, of niet tevreden bent over de lengte van een kappersbeurt: het stimuleren van de haargroei kan nooit kwaad. Laten we gaan kijken naar alle handige en effectieve manieren om je haargroei een boost te geven!

Upgrade je hoofdhuidroutine

Wist je dat het verzorgen van je hoofdhuid essentieel is? De gezondheid van je haren begint namelijk bij de hoofdhuid. Kies daarom voor haarproducten die zowel je haar als je hoofdhuid reinigen en verzorgen. Mediceuticals is hierin een échte pro. Met jarenlange wetenschappelijke onderzoeken, is Mediceutical een koploper op het gebied van het behandelen van haarverlies. Bovendien is hun motto “Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid.” En laat dat nou dé manier zijn om haaruitval te bestrijden!

Vergeet ook niet om je hoofdhuid af en toe lekker te masseren. Zo stimuleer je de doorbloeding en zorg je ervoor dat je haarzakjes meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen.

Neem genoeg vitamines

Je eet- en drinkpatronen hebben ook invloed op de haargroei. Daarom is het drinken van voldoende water en gevarieerd eten essentieel. Bovendien heeft het aanhouden van een gezond eetpatroon nog veel meer voordelen voor je lichaam. Zowel je lichaam als je haar hebben een aantal vitamines nodig. Allereerst vitamine D: dit maakt je lichaam wanneer de zon schijnt. Het is daarom ook logisch dat je haar sneller groeit in de zomer dan andere seizoenen. Bovendien zijn vitamine C en E ook belangrijk voor een gezonde hoofdhuid en haargroei. Deze vitamines zitten in sommige soorten eten, maar het gemakkelijkste om voldoende vitamines binnen te krijgen, is via haarvitamines. Deze unieke vitaminen bevatten alle essentiële vitaminen en mineralen die je haar nodig heeft. Ze stimuleren de aanmaak van vetzuren in de hoofdhuid en deze zijn nodig om groei in de hoofdhuid te bevorderen. En bovendien zijn ze ook nog eens vegan!

Vermijd beschadiging

Het klinkt allemaal misschien super logisch, want natuurlijk moet je beschadiging vermijden! Maar sommige dingen die je in het dagelijks leven doet, kunnen je haar enorm beschadigen! Als je bijvoorbeeld elke dag een té strakke knot of staart draagt, kan het haarbreuk of haaruitval veroorzaken. Ook raad ik het aan om je stylingtool nooit warmer dan 180 graden te zetten, ook al gebruik je een hittebeschermer. En last but not least: vermijd kleuren of bleken van je haar – dat kan je lokken enorm beschadigen!

Vorige artikel Volgende artikel