alles-over-cilindersloten

Sloten en Sleutels: Alles wat je Moet Weten over Cilindersloten

Wil jij een veilig huis, waar indringers geen schijn van kans maken? Dan is een cilinderslot jouw nieuwe beste vriend. Cilindersloten bestaan in alle soorten en maten, dus je hoeft je niet druk te maken dat er voor jou niets bij zit. Voor iedere deur is er wel een perfect cilinderslot te vinden, dus zeker ook voor jouw deuren. In deze blog lees je meer over cilindersloten.

Wat zijn cilindersloten?

deur-slot

Cilindersloten maken gebruik van een cilinder om de deur te vergrendelen. Zo’n slot bestaat uit een cilinder, behuizing en pinnen. Als je de sleutel in het slot doet valt alles op zijn plaats en dan gaat de deur open. Super simpel en super veilig, wat heb je nog meer nodig van een slot?

Soorten cilindersloten

Ben je overtuigd van de werking van het cilinderslot? Super! Maar je bent nog niet helemaal klaar. Je moet namelijk ook nog kiezen welk cilinderslot je wilt. Het profielcilinderslot is perfect voor deuren die van binnen en van buiten geopend moeten worden. Bij een knopcilinderslot is het sleutelgat aan een kant vervangen door een handige knop. Dan heb je van een kant geen sleutel nodig om de deur te sluiten. Heb je een slot nodig voor een deur die maar van een kant opengemaakt kan worden? Dan is een halve cilinder de beste keuze.

De veiligheid van cilindersloten

Cilindersloten komen in verschillende beveiligingsniveaus. De sloten worden geleverd met een SKG-keurmerk. Een cilinderslot met een SKG-classificatie heeft een sleutel die niet zomaar nagemaakt kan worden. Een sleutel met SKG-certificering kan alleen nagemaakt worden als je het certificaat bij je hebt. Dat is heel handig als je je sleutel regelmatig moet uitlenen aan vrienden, buren en kennissen bijvoorbeeld.

De stijl van het cilinderslot

Cilinderslot bij Deur-Cilindersloten zijn niet alleen heel erg veilig, maar ook heel stijlvol. Je hebt moderne cilindersloten, maar ook traditionele cilindersloten. Zo is er voor iedere deur wel een perfect cilinderslot te vinden. Je hebt keuze genoeg, neem dus zeker lekker je tijd om het perfecte slot te vinden. Denk hierbij ook na over de deur waar het slot op komt en hoe deze deur gebruikt wordt.

Investeer in veiligheid

Als het om je huis gaat is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste. Je huis is pas een thuis als je je veilig voelt. Cilindersloten zorgen dat je je niet alleen veilig voelt, maar dat je ook echt veilig bent.

Vorige artikel Volgende artikel