Alles over cryptocurrency lees je hier

Cryptocurrency of cryptovaluta, je ontkomt deze dagen niet meer aan deze termen. Mensen noemen dit het nieuwe geld. Je hebt vast de verhalen wel gehoord van mensen die rijk zijn geworden door het handelen in Bitcoin, Ripple, Ethereum of één van de andere bekende cryptomunten. Maar wat is een cryptocurrency nou eigenlijk? En hoe werkt het precies? Dit alles en meer lees je in dit artikel!

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency zijn digitale, gedecentraliseerde betaalmiddelen. Het zijn dus digitale betaalmiddelen waarbij de centrale macht, in veel gevallen de bank, overbodig wordt. De bank controleert normaliter de legitimiteit van een transactie. Bij cryptocurrency doen allerlei willekeurig geselecteerde computers dit door complexe berekeningen. De transacties en munteenheden zijn beschermd door cryptografie.

Het ontstaan van cryptocurrency

Cryptocurrency bestaan langer dan dat je zou verwachten. De introductie van een digitaal betalingssysteem werd namelijk in 1983 al geïntroduceerd. Inmiddels zijn er talloze verschillende digitale munteenheden. De waarde van deze munten veranderd constant, waardoor er voor mensen die weten waar ze mee bezig zijn veel geld mee valt te verdienen.

In welke cryptocurrency moet ik investeren?

Er is niet één specifieke cryptocurrency waar je in moet investeren. Je kunt namelijk met elke digitale munt geld verdienen. De waarden van de munten variëren elk wel veel van elkaar qua waarde. Zo is de Bitcoin koers vele malen hoger dan de Ethereum koers. Dit komt deels doordat Bitcoin een limiet heeft gesteld aan het aantal munten die gemined kunnen worden.

Waar kan ik in cryptocurrency handelen?

Als je cryptocurrency wilt gaan verhandelen dan kun je dit het beste via een exchange doen. Een exchange is een online platform waar je de verschillende cryptocurrency kunt inkopen en verkopen. Bij het handelen van cryptocurrency dien je altijd gebruik te maken van een wallet. Dit is een soort beveiligde digitale portemonnee waar je je cryptocurrency kunt bewaren.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel