Een All Risk Verzekering: Daarom is het een Goed Idee!

Een All Risk Verzekering: Daarom is het een Goed Idee!

Een auto is niet goedkoop, dat weten we allemaal. Echter, ongelukken met de auto zijn zeker niet ongebruikelijk. Om in dergelijke gevallen niet voor vervelende en onbetaalbare situaties komen te staan, kun je een verzekering afsluiten, bijvoorbeeld bij Allianz Direct. Een WA-verzekering is in Nederland verplicht, deze kun je aanvullen met een casco-verzekering en in sommige gevallen ook een all-risk verzekering. Wat is die all-risk verzekering en waarom is het een goed idee? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Wanneer sluit je all risk af?

Een autoverzekering hoeft niet duur te zijn, maar in sommige gevallen is reparatie of vervanging goedkoper dan een maandelijkse premie. Om die reden wordt het eigenlijk afgeraden om een all-risk verzekering af te sluiten bij een auto die ouder is dan vijf jaar. Waar ben je bij een all-risk verzekering allemaal voor gedekt? Daar gaan we hieronder verder op in.

Standaard dekking

auto-verzekering

Allereerst kun je met een all-risk verzekering gewoon profiteren van de standaarddekking van een WA-verzekering. Wanneer jij iemand schade toebrengt met jouw auto, bijvoorbeeld door te botsen, worden de kosten hiervan door de verzekering betaald.

Schade door invloeden van buitenaf

Daarnaast dekt een all-risk verzekeringen ook de risico’s van schade door invloeden van buitenaf. Het kan bijvoorbeeld zomaar gebeuren dat iemand het ruitje van je geparkeerde auto in slaat, of dat je auto op een andere manier slachtoffer wordt van vandalisme. Daarnaast kunnen extreme weersomstandigheden of brand ook een verwoestend effect hebben op jouw gloednieuwe auto. Denk bijvoorbeeld aan schade door storm of hagel. Op deze manier dekt een all-risk verzekering ook de kosten die een cascoverzekering zou dekken. Echter, een all-risk verzekering biedt nog wat extra’s.

Schade door eigen toedoen

Een all-risk verzekering dekt niet alleen de schade door invloeden van buitenaf, maar ook de schade die door eigen toedoen aan de auto is toegebracht. Stel dat je bijvoorbeeld ergens per ongeluk tegenaan botst, wordt de reparatie betaald vanuit de verzekering. Houd er wel rekening mee dat de verzekering alsnog niet zomaar alles voor je kan vergoeden. Schade aan de auto wordt grondig geïnspecteerd. Is er een vermoeden dat er sprake is van roekeloos rijgedrag? Dan moet je helaas de boel alsnog zelf betalen. Wanneer jij bijvoorbeeld onder invloed achter het stuur stapt en tegen een boom rijdt, gaat de verzekering hoogstwaarschijnlijk geen cent van de reparatie voor je betalen.

Vorige artikel Volgende artikel