x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

 

5 redenen om online boodschappen te doen

Online boodschappen doen is om heel veel verschillende redenen de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Uit onderzoek blijkt dat het aantal Nederlanders dat kiest voor een online supermarkt sinds 2006 bijna verdubbeld is. Anno 2020 zijn er ongeveer 3 miljoen Nederlanders te vinden die wekelijks bij een supermarkt online shopt. Een verbazingwekkend aantal. Maar hoe is deze tot stand gekomen? Waarom heeft online winkelen voor voedingswaren zo’n vlucht genomen de afgelopen 4 jaar? Wij zetten de belangrijkste 5 redenen op een rijtje.

Tijdsbesparing

We leven in een ontzettend drukke samenleving. Tegenwoordig maakt bijna iedereen carrière. Dit betekent ook dat we heel veel ballen tegelijkertijd in de lucht proberen te houden. Van het onderhouden van sociale contacten tot het runnen van een gezin. Tel hier ook nog eens een veeleisend beroep bij op en je hebt alle ingrediënten voor een druk bestaan. Het is dan ook geen wonder dat we vaak niet de tijd, zin of energie kunnen vinden om ook nog eens naar de supermarkt te gaan. Dit terwijl het natuurlijk wel belangrijk blijft dat de koelkast gevuld is. Online boodschappen doen is dan natuurlijk heel verleidelijk. Je bepaalt zelf wanneer en waar de producten geleverd worden, zodat je altijd over een goed gevulde koelkast beschikt.

Digitalisering

Ook de digitalisering van de samenleving speelt natuurlijk een belangrijke rol. We merken al een geruime tijd dat de meeste aankopen zich voornamelijk online afspelen. We gaan niet meer direct naar een winkel wanneer we kleding nodig hebben, maar doen onze aankopen eenvoudig online. Zelfs het boeken van vakanties of het bestellen van medicijnen gebeurt tegenwoordig merendeels online. Daarnaast zien we dat de digitalisering van de samenleving zo geïntegreerd is dat het zelfs niet meer uitmaakt over welke leeftijdscategorie we spreken. Ook ouderen beschikken tegenwoordig over voldoende kennis om online te shoppen. Dit betekent dan ook dat online shoppen voor boodschappen een stuk aantrekkelijker is geworden. Wat eten wij vandaag gemakkelijk als alles al klaar ligt voor je!

Goedkoper

In veel gevallen is online boodschappen doen zelfs goedkoper dan wanneer je simpelweg naar een supermarkt gaat. Dit komt niet per se omdat de producten goedkoper zijn, maar omdat je simpelweg minder snel je boodschappenmandje vol laadt met spullen. Je wordt minder snel in verleiding gebracht en shopt enkel hetgeen wat op je lijstje staat. Hierdoor ben je uiteindelijk goedkoper uit. Bovendien zie je ook direct hoeveel geld je kwijt bent, waardoor je ook spullen eenvoudig kunt verwijderen als je boven je budget komt. Iets wat in de supermarkt lastiger is. Zo hou je geld over voor een keer bestellen eten Butlon of voor een leuk uitje met het hele gezin. Besparen is nog nooit zo eenvoudig of leuk geweest.

Op ieder moment van de dag mogelijk

Hoewel de meeste supermarkten tegenwoordig wel tot laat open zijn, betekent dit niet dat je daadwerkelijk op ieder moment van de dag boodschappen kunt doen. Wanneer je ’s nachts wakker ligt over alle zaken die je nog moet regelen is het wel heel gemakkelijk om even je smartphone erbij te pakken en een lijstje samen te stellen. Iets wat in de winkel niet mogelijk is. Natuurlijk duurt het wel even tot je boodschappen daadwerkelijk geleverd worden, maar voor erge trek kun je gelukkig ook nog terecht bij amsterdam food delivery 24 7. De digitale wereld biedt werkelijk alles.

Populair in coronatijd

Het zal vast niemand zijn ontgaan dat onze normale manier van leven drastisch is verstoord door de komst van het coronavirus. Zelfs het doen van boodschappen is niet meer zo vanzelfsprekend. Zeker niet voor de kwetsbare groep in onze samenleving. Zij vinden het vaak gevaarlijk om boodschappen te doen in de supermarkt. Hierdoor is het een stuk aantrekkelijker geworden om dit online te doen. Zo hoef je de deur niet uit en heb je toch nog alles wat je nodig hebt. Ook online eten bestellen enschede bij Butlon.com is daardoor een stuk populairder geworden. Zo steun je de lokale ondernemers én geniet je van lekker eten zonder de deur uit te hoeven. Win-win!

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available