5 leuke interieur accessoires voor in huis

Jouw huis moet ook echt voelen als ’thuis’. Iets wat voor de meeste mensen heel logisch en prettig klinkt, maar tegelijkertijd iets wat veel mensen niet goed lukt om voor elkaar te krijgen. Herken jij dit bij jezelf? Dan moet je dit blog zeker lezen, want hierin staan vijf absolute musthaves om van jouw huis helemaal je eigen, gezellige plekje te maken.

Maak het eigen
Dat een kleed op de vloer en wat kussentjes op de bank al heel wat doen voor het gevoel aan sfeer en gezelligheid, dat is bekend, maar er is natuurlijk meer. Als je het goed wilt doen, dan moet je er voor zorgen dat je inrichting helemaal jou is! Koop dus enkel dingen die daadwerkelijk bij je passen of iets zeggen over jouw voorkeuren. Op deze manier vormt het een persoonlijk geheel en dit draagt bij aan het gevoel van huiselijkheid en de mate waarin jij je op je gemak voelt.

 1. 1) Een eyecacther aan de wand
  Elk interieur verdient tenminste één eyecatcher. Dit kunnen diverse dingen zijn, maar het idee is dat het echt iets is dat er op het eerste gezicht uit springt. En dan wel in positieve zin natuurlijk. Kies altijd iets dat echt bij jouw stijl past. Dit kan bijvoorbeeld een mooi schilderij zijn. De prijzen van een mooie plaat liggen bij veel winkels echt niet zo hoog. Je vind zelfs prachtige creaties terug in de grote tuincentra. Durf het gerust gewaagd te maken. Als je de rest van je accessoires rustig houdt, is het zelden te veel. Ben je bijvoorbeeld niet zo’n liefhebber van kunst? Denk dan eens aan een mooie, grote foto van je gezin, huisdier of misschien wel van jezelf. Zo kun je deze suggestie met een kleine twist altijd toepassen.
 2. 2) Breng gezelligheid met een kaarsenhouder
  Naast een eyecatcher is het belangrijk om sfeer te brengen in jouw huis en hoe doe je dit nu beter dan met kaarsen? En nee, dit hoeft helemaal niet zo saai en standaard te zijn als dat het klinkt. Zoek eens naar leuke alternatieven. Zo kom je bijvoorbeeld uit op een super gave wandkaarsenhouder. Creatief, muurvullend en sfeervol. Wat wil je nog meer?
 3. 3) Haal buiten naar binnen met een plant
  Wist je dat planten goed voor onze gezondheid zijn? Niet alleen voorzien sommige ons werkelijk van zuurstof, maar een mooie plant of bloem werkt zeker ook op ons gemoed. Nu is een plant op zich geen accessoire, maar je kunt het wel vorm geven met accessoires. Leg het accent bijvoorbeeld op een leuk krukje of plantenstandaard. Op deze manier zorg je dat de plant meer in het zicht springt en maak je het geheel ook wat luchtiger. Liever geen echte plant? Denk dan eens aan droogbloemen in een mooie vaas en plaats deze op een standaard. Al meerdere jaren komen deze terug als populaire keuze op het gebied van woonaccessoires.
 4. 4) Centreer je favorieten op een wandrek
  Mensen zijn vaak geneigd overal kleine dingen neer te zetten, maar beter is het om je kleine spullen te centreren. Dit kun je bijvoorbeeld goed doen door gebruik te maken van een wandrek. Deze zijn beschikbaar met een industriële look, maar hebben vaak ook een warme of meer klassieke uitstraling. En hoe leuk is het om dit rek op te vullen met fotolijstjes en andere dierbare herinneringen? Zo geef je het geheel een persoonlijke touch
 5. 5) Creëer sfeer met de juiste geur
  Tot slot doe je er goed aan om je bewust te zijn van wat geur kan doen voor je gevoel van sfeer en beleving. Een accessoire die daarom absoluut niet in dit rijtje mag ontbreken is de aroma diffuser. Niet alleen praktisch, maar ook nog eens bijzonder stijlvol als je voor een diffuser gaat, waarbij duidelijk oog voor detail is geweest. Ze zijn verkrijgbaar van diverse merken en elk merk heeft natuurlijk zijn eigen ontwerp, dus je kunt kiezen welke het beste bij jouw smaak past. Dit zelfde geld voor de geur. Zo creëer je in een handomdraai een voor jou herkenbaar, huiselijk gevoel.
Tags:
Vorige artikel Volgende artikel