Precious Skin van Victoria Ledig

5 beste afstudeerprojecten van de Design Academy

Tijdens de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven met het thema ‘Self Unself’ kwam ik bijzonder veel prikkelende en vernieuwende projecten tegen. Met het thema wordt de rol van de individu in het werk van de nieuwe generatie ontwerpers onderzocht en bekeken welk belang zij hechten aan het collectief. Elk ontwerp heeft zijn eigen balans tussen ‘wij’ en ‘ik’.

Precious-Skin-Victoria-Ledig-2

Precious Skin van Victoria Ledig
Tijdens haar stage kwam ze erachter dat lang niet al het leer gebruikt wordt. Daarom gebruikt ze lichaamsdelen die normaal gesproken door de leer industrie ontzien worden. Mede doordat zij het leer niet overmatig bewerkt is het herkenbaar en rauw en zie je dat het natuurlijk materiaal is. Zo pak je de tas bij de staart beet, en kan je zien waar de tas bij de mond gestikt is. Alle producten die ze heeft gemaakt zijn trouwens gewoon te koop.

SustainableStool-Jorrim-Kox

Sustainable Stool van Jorrim Kox
Normaal gesproken ga je ervan uit dat je bepaalde producten vervangt omdat ze kapot gaan. Maar dat gaat niet op voor deze stoel, waarop maar liefst 500 jaar garantie zit. En hij houdt het zolang vol dankzij het onverwoestbare aluminium, roestvrij staal en een stoel van hardhout.

Grey-Power-Yoni-Lefévre

Grey Power van Yoni Lefévre
Bijzonder mooie en goed gevonden twist op het feit dat steeds meer mensen ouder worden. En om te laten zien dat ouder worden leuk kan zijn, laat Yoni met deze kindertekeningen zien! Want kinderen zien hun opa en oma niet als grijs, maar als actieve mensen die wat toevoegen aan hun leven. Dit perspectief zorgt voor een meer genuanceerde en positieve kijk op het ouderdom.

SONY DSC

Sunburn, Snapshots and Souvenirs van Joëlle Linden
Omdat ik een jaar lang in Stockholm en Berlijn heb gewoond ben ik ook anders naar toeristen gaan kijken. En dat komt eigenlijk vooral door het feit, dat hoe je het went of keert, we allemaal als toerist min of meer hetzelfde doen. Joëlle ziet de toerist als een stam, ze vergelijkt de symbolen en rituelen met andere stammen. Ze dook zelfs in de body art, vaak verbrandde plekken door de felle zon. Maar ook de behoeft om obsessief foto’s te maken ziet ze als een ritueel. Misschien zijn de toeristen trouwens wel authentieker en oprechter in hun gedrag dan de culturen die ze bezoeken?

The-Rejection-Marieke-Vonk

The Rejection van Marieke Vonk
Het vinden van een baan voor net afgestudeerden valt niet mee. Je ontkomt dan ook niet aan afwijzingsbrieven. Deze mailtjes en brieven worden steeds vaker en meer gestuurd naar de bijna 600.00 Nederlanders die op dit moment op zoek zijn naar een baan. Marieke kwam erachter dat deze brieven bijzonder veel van elkaar weg hebben ongeacht de functie. Ze maakte er de bundel met de gevatte titel ‘Re:Sollicitatie’ van waarin je de analyse van 91 brieven vindt.

Stay tuned want de komende dagen zie je hier het beste van de Dutch Design Week in Eindhoven.

[ninja-popup ID=9145]Schrijf je in voor de gratis inspirerende wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup]. Zodat je het meest complete overzicht van de Dutch Design Week ontvang naast het beste van EYEspired!

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *