5 agenda tips voor een inspirerend weekend

Met het weekend voor de deur is het altijd weer de vraag, wat ga je doen? Daarom heb ik hier voor een inspirerend weekeinde 5 tips op een rijtje gezet!

Young Talents Expo in Utrecht
Vormplatform selecteerde samen met Fontanel Magazine het beste afstudeerwerk van 2013 van heel Nederland. De 20 beste projecten van de Young Talents worden dit weekend geëxposeerd in Kapitaal te Utrecht.

Vrijdag van 17:00u tot 23:00u is de opening en zondagavond vanaf 19:00u worden er presentaties gegeven van een aantal Young Talents.

De Wereld van het Witte de Withkwartier in Rotterdam
Dit weekend wordt het culturele seizoen van Rotterdam geopend met het stadsfestival De Wereld van het Witte de Withkwartier. Waarin je drie dagen lang het kwartier binnen kunt stappen voor hedendaagse kunst en cultuur. Wat ik zelf vooral mooi vind aan deze straat is de schat van kunstinstellingen, hippe winkels, ontwerpers en horeca.

Het Fringe Festival in Amsterdam
Dit festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Waar je tot en met zondag performances, live art, (muziek)theater en dans kunt bekijk van zo’n 80 groepen uit binnen- en buitenland op 33 verschillende locaties in Amsterdam.

FUCK OFF 2 gecureerd door Ai Weiwei, Feng Boyi, Mark Wilson in Groningen
Ik vind het heerlijk dat Ai Weiwei continue het randje opzoekt. Wat er natuurlijk voor zorgt dat hij nauwlettend gevolgd wordt in China, en niet voor niets eerder gevangen is genomen en huisarrest heeft gekregen. Samen met conservator en kunstcriticus Feng Boyi en Mark Wilson, hoofdconservator van het Groninger Museum maakte ze samen een vervolg op de expo FUCK OFF uit 2000. Die in Shanghai veel kritiek kreeg en uiteindelijk werd verboden. In deze tentoonstelling vind je werk van 37 hedendaagse Chinese kunstenaars en kunstenaarsgroepen die het huidige sociologische, ecologische, juridische en politieke klimaat in China beschouwen en bevragen.

Tentoonstelling Briefgeheimen in Den Haag
In het Museum voor Communicatie in Den Haag kun je een selectie van honderden kaarten zien waarop Nederlanders en Vlamingen hun geheim anoniem opbiechten. Zelf heb ik beide boeken van uitgeverij Nieuw Amsterdam in mijn boekenkast staan waarin je allerlei mooie, schokkende, ontroerende, lieve, en harde geheimen kunt lezen.

Fijn weekend!

Wil je vaker tips voor jouw weekeind ontvangen? [ninja-popup ID=9145]Schrijf je dan nu in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup].

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *