Profiteer in 2024 van Subsidie bij de Aankoop van een Elektrische Auto

Profiteer in 2024 van Subsidie bij de Aankoop van een Elektrische Auto

Een groeiend aantal huishoudens kiest bewust voor een elektrische auto. Waar het ene huishouden de auto aanschaft, kiest het andere voor private lease. In beide gevallen maak je aanspraak op de SEPP subsidie, die in 2024 vanuit de Rijksoverheid wordt aangeboden. SEPP staat hierbij voor Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. Het maakt de keuze voor een elektrische auto financieel aantrekkelijker. De SEPP subsidie is specifiek bedoeld voor particulieren. Ondernemers profiteren van een gunstige fiscale bijtelling als zij kiezen voor een elektrische auto.

SEPP subsidie bij aanschaf nieuwe elektrische auto

Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto kom je in aanmerking voor een SEPP subsidie van maximaal 2.950 euro. In het geval dat je kiest voor een occasion ligt dit bedrag iets lager: op maximaal 2.000 euro.

Houd er rekening mee dat er een maximum zit aan het bedrag dat jaarlijks via de SEPP subsidie wordt uitgekeerd aan Nederlandse particulieren. Dit betekent dat het verstandig is om de investering in een elektrische auto niet tot eind dit jaar te laten wachten. Je loopt het risico dat de subsidiepot op dat moment al leeg is. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vind je de actuele status. De verwachting is dat de SEPP in 2025 stopt. Koop je een auto in 2024, maar wordt deze pas in 2025 geleverd? Ook in dat geval ontvang je de subsidie.

Ook SEPP subsidie bij private lease
Zoals eerder in dit artikel al werd aangehaald, profiteren niet alleen de huishoudens die een elektrische auto kopen. Ook bij de keuze voor private lease kom je in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid. Bij nieuwe auto’s bedraagt de SEPP subsidie maximaal 2.950 euro; bij occasions die middels private lease worden afgenomen is dit maximaal 2.000 euro.

Controleer of je auto in aanmerking komt voor de SEPP

Op de website van de RVO vind je niet alleen de actuele status van de subsidiepot voor de SEPP; ook vind je hier een lijst met auto’s waarvoor je deze subsidie aan kunt vragen. Het geldt onder meer voor populaire modellen als de Hyundai IONIQ 5 en IONIQ 6, voor de Hyundai KONA Electric, de Fiat 500e, de Ford Explorer EV en de Volkswagen e-Golf. Vaak kan een verkoper van elektrische auto’s je meer vertellen over het in aanmerking komen van de verschillende modellen voor de SEPP.

Vorige artikel Volgende artikel